18:06 09.09.2014

Ініціативна група "Першого грудня" закликає світ визнати агресію Росії в Україні - звернення

2 хв читати

Ініціативна група "Першого грудня" закликає міжнародне співтовариство переглянути ставлення до подій на сході України, визнавши агресію Росії.

"Закликаємо міжнародних лідерів та світову громадськість переглянути свою дотеперішню політику щодо російсько-українського конфлікту й усвідомити, що головним джерелом війни та агресії є політичний режим президента Путіна", - йдеться у зверненні групи до міжнародних лідерів і світової громадськості, оприлюдненому в Києві у вівторок.

"Всеосяжна і жорстка ізоляція цього злочинного режиму – найнагальніше завдання, яке слід здійснити, аби вберегти людство від повторення трагедії Другої світової" - наголошується в документі.

На думку авторів, ця агресія є масштабною, довгостроковою і далекосяжною. Розпочато злам світоустрою, що здатен принести катастрофічні наслідки для всієї цивілізації.

"Кремль здійснив замах на всі без винятку фундаментальні принципи міжнародних відносин, цінності та норми співжиття незалежних держав у Європі", - наголошують автори звернення.

При цьому вони стверджують, що це не локальна війна, від якої світ може відгородитися.

"Ключем до безпеки кожної окремо взятої європейської країни є не страусине "непомічання" загрози чи сепаратні домовленості з агресором, а солідарне обстоювання цінностей і принципів, що лежать в основі європейської цивілізації", - йдеться в документі.

На думку авторів, у зв'язку з цим сучасні європейці мають жертвувати своїм добробутом і спокоєм не заради України. "На кону стоять основоположні засади європейської культури, і краще заплатити меншу ціну сьогодні, ніж більшу – завтра", - зазначено в документі.

У зверненні також йдеться про те, що інформаційна війна проти України набрала безпрецедентних масштабів і перетворилася на індустрію облуди в усьому світі. "У своїй пропаганді правлячий режим позиціонує Росію як жертву всесвітньої змови, очолюваної США", - зазначають автори документа.

Вони стверджують, що солідарно захищена й успішно реформована демократична Україна - це перемога європейської культури.

"Найголовнішою спонукою продовжувати агресію для путінського режиму є не міфічні "злочини" української влади, а перманентний відступ Заходу перед щораз нахабнішими діями злочинного політичного режиму Росії", - наголошують автори звернення.

"Не нам визначати, якої конкретно допомоги сьогодні потребує Україна, – це прерогатива її уряду. Проте ми просимо наших закордонних партнерів зауважити, що кожне їхнє твердження про "неможливість застосування воєнної сили" призводить до чергового спалаху мілітарної агресії з боку Росії. Кожен черговий "мирний" діалог з агресором обертається для України новими трагедіями на полі бою", - наголошується в документі.

Ініціативну групу "Першого грудня" створили в 2011 році з нагоди 20-ї річниці референдуму про незалежність України відомі громадські діячі у відповідь на звернення трьох українських церков - УПЦ (МП), УПЦ-КП і Української греко-католицької церкви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА