09:49 11.09.2014

Діячі української культури можуть об'єднати країну шляхом проведення заходів на сході України, вважає Томенко

2 хв читати
Діячі української культури можуть об'єднати країну шляхом проведення заходів на сході України, вважає Томенко

Радник президента України з гуманітарних питань Микола Томенко закликає відомих діячів української культури ініціювати об’єднавчий культурний захід на сході країни.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таку ідею він висловив у середу під час "круглого столу" з відомими діячами культури на тему гуманітарної політики в Україні.

"У сучасних обставинах голос відомих людей мистецтва і культури має звучати в ширшому сенсі, не лише у вузькокультурному. На сьогодні діалог єдності має бути сильнішим", - висловив думку М.Томенко.

Він зазначив, що велика кількість людей, зокрема на сході України, не має уявлення про те, "якою ми бачимо соборну Україну".

"Політики та військові - гірші парламентери. Діячі культури та мистецтва краще об'єднують, тому що вони об'єднують серця, дух, цінності", - взазначив він.

При цьому М.Томенко висловив готовність сприяти в організаційних моментах підготовки до проведення таких заходів.

"Подумайте над якимсь форматом культурних заходів, щоб обійняти і захистити схід і показати, що немає України без сходу. Креативні, свіжі ідеї потрібні, починаючи з дискусій та закінчуючи масштабними культурними заходами", - висловився він і додав, що спілкувався з бізнесменами, які готові посприяти в таких об’єднавчих заходах ідеологічного характеру.

У свою чергу голова координаційної ради національних творчих спілок Євген Шевченко зазначив, що діячі культури можуть відіграти величезну роль у збереженні як національних, так і гуманітарних інтересів. "Ми маємо показати український продукт (на сході) ", - зазначив він.

Генеральний директор Національного ансамблю танцю України ім. П. Вірського Мирослав Вантух також додав: "Усім нам необхідно працювати на Україну, засукавши рукави ".

Говорячи про проведення таких заходів, генеральний директор Національної філармонії Дмитро Остапенко висловив співчуття, що навряд чи вдасться провести такий захід у Луганську й Донецьку.

"З Луганськом і Донецьком ми вже запізнилися, і якщо говорити про інші регіони, то вони теж - як натягнута струна. Важливо було би сьогодні переглянути використання бюджетних коштів, щоб ініціювати проекти, щоб наші національні театри, колективи посилали їм (жителям сходу - ІФ) цей імпульс, були певним камертоном національної гордості", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА