17:29 11.09.2014

У МЗС України сподіваються на ефективне вирішення завдань мінського протоколу завдяки продовженню роботи контактної групи

1 хв читати
У МЗС України сподіваються на ефективне вирішення завдань мінського протоколу завдяки продовженню роботи контактної групи

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сподівається, що подальша робота тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході країни вирішить питання стабільного характеру режиму припинення вогню, відновлення контролю на кордоні та звільнення всіх заручників.

"Безумовно, контакти тристоронньої контактної групи з представниками Донецька та Луганська триватимуть. Часові рамки цих контактів має визначити тристороння контактна група", - сказав П.Клімкін журналістам у Києві в четвер.

За його словами, нині в контексті реалізації мирного плану президента України та мінського протоколу існує порядок денний для обговорення учасниками цієї групи низки питань.

"Є необхідність забезпечити стабільний характер режиму припинення вогню, щоб і ті випадки обстрілу з боку незаконних збройних сил, і з боку терористичних формувань, які сьогодні мають місце, було абсолютно припинено", - сказав глава МЗС.

Крім того, за його словами, в цьому порядку денному стоять питання, пов'язані з контролем ситуації з боку ОБСЄ, завершенням обміну заручниками, виведенням усіх російських військ і російської техніки з території України та відновленням ефективного контролю над кордоном.

"Усі ці питання, звичайно ж, в різному контексті, і для цього не вистачить одного засідання, мають бути ключовими для подальших обговорень", - сказав П.Клімкін, уточнивши, що такі обговорення мають привести до конкретного і відчутного результату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА