11:11 12.09.2014

Порошенко обіцяє прискорення реформ після завершення війни та виборів до ВР

2 хв читати
Порошенко обіцяє прискорення реформ після завершення війни та виборів до ВР

Військові дії та старий парламент стримують здійснення реформ в Україні та залучення інвестицій в країну, заявив президент Петро Порошенко на 11-му форумі YES у Києві в п'ятницю у відповідь на критику занадто повільних темпів реформ.

"Після Майдану у нас новий народ, але старий парламент і старі правила гри. Це одна з причин, чому я оголосив про нові парламентські вибори", - сказав П.Порошенко.

"По-друге, буду відвертий, інвестиції не приходять у країну, яка перебуває у стані війни. Нам украй необхідно досягти миру", - додав глава держави.

Водночас він наголосив, що війна не є виправданням непроведення реформ. Президент зауважив, що для вирішення цієї проблеми він створив команду ефективних менеджерів, зокрема, спеціально запросив до своєї адміністрації голову "Майкрософту Україна" Дмитра Шимківа і створив раду з реформ за участю експертів і бізнесменів.

П.Порошенко додав, що перелік реформ уже записаний в угоді про асоціацію з ЄС, зокрема, про верховенство права, створення умов для інвесторів, дерегуляцію.

"Це будуть мої пріоритети одразу після парламентських виборів", - наголосив президент.

Він також відзначив важливість реформи сектора безпеки. "Здається, що вона не пов'язана з економікою, але це не так, оскільки інвестори мають відчувати свою фізичну безпеку", - пояснив глава держави.

Він нагадав, що як колишній бізнесмен добре знає, яку високу ціну необхідно платити за неефективну державу.

"Ми переможемо у битві за довіру до України. У нас немає іншого виходу - ми маємо реформувати країну, без реформ ми просто не виживемо", - підсумував П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА