15:54 12.09.2014

Тимошенко: Західні країни виявилися втягнутими в гібридну війну

2 хв читати
Тимошенко: Західні країни виявилися втягнутими в гібридну війну

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що західні країни опинилися так чи інакше втягнутими в гібридну війну, яку Росія розв'язала проти України.

"Може це (події на Донбасі - ІФ) якимось чином перетворитися на війну в Європі чи навіть у глобальному світі? Це непроста гібридна війна, вона передбачає багато складових. Передусім, це складові, пов'язані з руйнуванням економічної і фінансової стабільності, нормального інвестиційного клімату, і взагалі дестабілізації життя не лише України, але й кількох європейських країн", - сказала політик під час дискусії на 11-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в п'ятницю в Києві.

При цьому вона зазначила: "Якщо ми говоримо про незвичайну війну, насправді вона вже триває на європейському континенті. І європейські країни вже втягнуті в це протистояння".

Ю.Тимошенко наголосила, що вона та її команда готові підтримувати ініціативи президента України Петра Порошенка та європейського співтовариства, які ведуть до миру.

"Але, водночас, якщо ми хочемо встановити стабільний мир, спокій та стабільність на європейському континенті, ми маємо називати речі своїми іменами і зупиняти агресію адекватними засобами", - сказала політик.

Вона назвала такою, що не відповідає дійсності, риторику, яка стосувалася того, що на сході України воюють сепаратисти.

"У нас не було і немає з самого початку агресії навіть натяку на громадянську війну... З першого дня російські спецслужби та російська армія вели наступ на Україну, дестабілізували ситуацію і проводили свою стратегію на території України", - пояснила Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА