10:41 13.09.2014

Євросоюз продовжить односторонні торговельні преференції для України - єврокомісар

2 хв читати
Євросоюз продовжить односторонні торговельні преференції для України - єврокомісар

Комісар Європейського Союзу з питань торгівлі Карел де Гухт заявляє, що ЄС продовжить терміни зниження мита на українські товари на ринки ЄС.

У п'ятницю в Брюсселі він повідомив журналістам, що передбачається, що термін дії преференцій буде продовжено до 31 грудня 2015 року, перш за все через важку економічну ситуацію в Україні.

Комісар зазначив, що таким чином тимчасове набуття чинності Угоди про асоціацію буде відкладено на рік, при цьому Україна продовжить користуватися преференціями у торгівлі з ЄС.

Розповідаючи про ратифікацію Угоди, комісар ЄС зазначив, що, швидше за все, вона відбудеться. "Моє розуміння - ратифікація відбудеться наступного тижня", - сказав Карл де Гухт.

"Ратифікація відбудеться у вівторок", - у свою чергу уточнив глава МЗС України Павло Клімкін.

Як повідомлялося, 22 квітня набуло чинності рішення Європейського Союзу про одностороннє зниження мита на українські товари на ринок ЄС. Ці заходи не спрямовані на те, щоб замінити зону вільної торгівлі, і діятимуть лише обмежений період: до 1 листопада 2014 року.

Така одностороння міра встановлює пільговий доступ на ринок ЄС для українських експортерів у повній відповідності з графіком поступок, досягнутих під час переговорів про зону вільної торгівлі. У свою чергу, Україна не повинна надавати додаткового доступу для експорту з ЄС.

Щодо сільськогосподарських товарів ЄС надає негайні та необмежені преференції на 82,2% українського експорту. Для інших продуктів (крупи, свинина, яловичина, м'ясо птиці та ін.) часткова лібералізація досягається шляхом надання безмитних тарифних квот.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА