13:50 15.09.2014

Уряд України практично вдвічі скоротив кількість державних контролюючих органів

3 хв читати
Уряд України практично вдвічі скоротив кількість державних контролюючих органів

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади, яким практично вдвічі скорочується кількість державних контролюючих органів.

Відповідне рішення закріплено урядовою постановою №442 від 10 вересня.

Згідно з рішенням уряду буде ліквідовано Держслужбу з питань захисту персональних даних; Держслужбу з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань, її функції покладено на Міністерство охорони здоров'я.

Кабмін також ліквідував Держагентство з туризму та курортів, поклавши його функції на Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

Функції з реалізації держполітики у сфері державного пробірного контролю покладено на Міністерство фінансів, а функції із захисту прав споживачів виробів із дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння покладено на Держслужбу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Державну пробірну службу ж буде ліквідовано.

Крім того, Кабмін ліквідував Держінспекцію з контролю за цінами, поклавши функції з моніторингу динаміки цін (тарифів) на споживчому ринку на Державну службу статистики. Ліквідовується також Держагентство з інвестицій та управління національними проектами, його функції Кабмін поклав на МЕРТ.

Функції Держсільгоспінспекції з реєстрації та обліку машин виконуватиме Міністерство внутрішніх справ; з контролю в частині експлуатації та технічного стану машин - Держслужба з безпеки на транспорті; із сертифікації насіння та садивного матеріалу - Держслужба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів; контроль за дотриманням земельного законодавства - Державна екологічна інспекція.

Уряд також ліквідував Державне агентство екологічних інвестицій, поклавши його функції на Міністерство екології та природних ресурсів.

Водночас уряд цією постановою створив Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру, реорганізувавши Держагентство земельних ресурсів України. Також створюється Держслужба з безпеки на транспорті, шляхом злиття Держінспекції з безпеки на морському і річковому транспорті, Держінспекції з безпеки на наземному транспорті.

Кабмін також створив Держслужбу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками шляхом злиття Державної служби з лікарських засобів та Державної служби з контролю за наркотиками.

Створюється Державна служба України з питань праці шляхом злиття Держінспекції з питань праці та Держслужби гірничого нагляду і промислової безпеки.

Кабмін своєю постановою створив Держінспекцію енергетичного нагляду України, поклавши на інспекцію функції з реалізації держполітики з нагляду (контролю) у сфері електроенергетики та теплопостачання.

Крім того, буде створено Державне агентство України з питань відновлення Донбасу.

Як повідомлялося, наприкінці серпня віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Володимир Гройсман презентував проведення першого етапу реформи центральних контролюючих органів - скорочення та оптимізацію. Так, із 56 центральних органів влади, що мають контрольні повноваження, залишаться 26 (скорочення - 51%), із 1032 контрольних функцій залишиться 680 (скорочення 34%), штат у центральних апаратах виконавчої влади скоротиться із 2544 до 1440 (56%) працівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА