15:06 15.09.2014

Президент підписав закон про обов'язкову ідентифікацію сільгосптварин в Україні

2 хв читати
Президент підписав закон про обов'язкову ідентифікацію сільгосптварин в Україні

Президент України Петро Порошенко підписав закон про обов'язкову ідентифікацію та реєстрацію сільськогосподарських тварин у господарствах усіх форм власності.

"Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1648-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин", - ідеться в повідомленні прес-служба глави держави в понеділок.

Закон запроваджує обов'язкову ідентифікацію та реєстрацію в Єдиному державному реєстрі всіх сільськогосподарських тварин.

У прес-службі наголосили, що такі заходи передбачені законодавством ЄС. Таким чином, держава може гарантувати споживачам, що вони споживатимуть м'ясо-молочну продукцію відомого походження - зареєстрованих тварин, стан здоров'я яких підлягає обстеженню.

Закон встановлює відповідальність за порушення законодавства у цій сфері для власників тварин. Водночас передбачено, що до 1 січня 2015 така відповідальність до громадян не застосовується.

Вартість робіт і послуг з ідентифікації та реєстрації тварин, яких має населення, компенсуватим уть за рахунок державного бюджету. Також передбачен о можливість компенсації третіми особами.

Як повідомлялося з посиланням на статистичні дані, за 2013 поголів'я ВРХ збільшилося на 1% і станом на 1 січня 2014 становило 4 690 000 голів. При цьому поголів'я корів скоротилося на 0,4% - до 2 545 000 голів. Поголів'я свиней зросло на 4,1%, до 7,89 млн голів, овець і кіз - на 4,4%, до 1,815 млн голів, птиці - на 7,3%, до 229 600 000 голів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА