18:46 15.09.2014

Порошенко: Угоду про асоціацію Україна - ЄС буде імплементовано з першої хвилини, це програма реформ у країні

2 хв читати
Порошенко: Угоду про асоціацію Україна - ЄС буде імплементовано з першої хвилини, це програма реформ у країні

Президент України Петро Порошенко наголошує, що Угоду про асоціацію між Україною і Євросоюзом буде імплементовано з першої ж хвилини після ратифікації, де-факто це - програма реформ у країні.

Як повідомляє прес-служба глави держави, на нараді з керівниками депутатських фракцій і груп президент акцентував увагу на тому, що Угоду про асоціацію буде ратифіковано в повному обсязі. "Жодна точка, жодна кома, жодне слово з узгодженої, парафованої та підписаної мною 27 червня Угоди не змінюється. Та імплементація Угоди починається з першої ж хвилини", - заявив П.Порошенко.

Президент зазначив, що процедура ратифікації розпочнеться синхронно: як планується, у Верховній Раді - о 13.00 за київським часом, в Європейському парламенті - об 11.00 за європейським часом. Європарламент провів підготовку до ратифікації за спеціальною скороченою процедурою.

"Ті речі, які потребували 3-4 місяці кропіткої роботи із підготовки ратифікації у Європарламенті, були зроблені за дуже короткий термін - ми вклалися в два тижні", - повідомив П.Порошенко.

За його словами, імплементація Угоди - це і верховенство права, і свобода слова, і рішучі антикорупційні кроки і реформи, і значна частина,що міститься в окремій угоді щодо безвізового режиму, і питання інвестиційного клімату, і питання захисту прав особистості, прав власності. "Я думаю, що де-факто - це програма реформ у нашій країні. Імплементація здійснюватиметься з першої хвилини", - заявив президент.

При цьому П.Порошенко зазначив: "Завдяки блискучим зусиллям українських дипломатів нам вдалося домогтися права, а не обов'язку для України захистити свій ринок через відповідні ставки мита на товари, які ми імпортуємо, захистити національного виробника, національний бюджет, курс, щоб валюта не тікала з країни в умовах війни. І наголошую, що це право перебуває повністю в руках України".

Президент також подякував керівникам фракцій і груп за "тверду і принципову позицію" щодо запланованої на 16 вересня ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС, а також усіх, хто узяв участь у розробці цього "дуже амбітного пілотного проекту".

"Сьогодні і завтра в Україні - історичні дні", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА