09:39 17.09.2014

Кабмін пропонує підвищити планку звільнення від ЄСВ у 4,7 раза

2 хв читати
Кабмін пропонує підвищити планку звільнення від ЄСВ у 4,7 раза

Уряд України пропонує підвищити максимальну величину бази нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ) із 17 до 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (нині - 1218 грн).

Відповідний законопроект "Про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці" (№5080) Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді.

Згідно з ним, для частини доходу, що перевищує дві мінімальні зарплати (м. з. п., нині 1218 грн), документ передбачає зниження ставки ЄСВ у 2,5 раза.

Водночас уряд пропонує на зарплати, які нижче за розмір мінімальної, нараховувати ЄСВ як на мінімальну зарплату, а також посилити правила оформлення трудових відносин.

Як повідомлялося, ставка ЄСВ в Україні залежить від виду професійної діяльності, до якої прив'язана ставка страхування від нещасного випадку, проте у більшості випадків становить трохи більше ніж 37%, таким чином Кабмін пропонує знизити її для частини зарплат, що понад два мінімальні, до 15%.

За даними Державної фіскальної служби, у 2013 році зарплати в розмірі до 0,5 м. з. п. отримували 5,8% працюючих у держсекторі та 6,4% - у приватному секторі, від 0,5 до 1 м. з. п. - відповідно 9,7% та 17,37%, від 1 м. з. п. до 2 м. з. п. - 37,2% та 34,9%, понад 17 м. з. п. - 0,1% та 0,6%.

За сумою зарплатних доходів на категорію до 0,5 м. з. п. минулого року припадало 0,4% усіх доходів у бюджетному секторі та 0,58% - у приватному секторі, від 0,5 до 1 м. з. п. - відповідно 2,9% та 5,19%, від 1 м. з. п. до 2 м. з. п. - 23,3% та 17,9%, понад 17 м. з. п. - 1% та 9,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА