14:44 17.09.2014

Кабмін повторно внесе до парламенту законопроекти про податкову та бюджетну реформи - Яценюк

2 хв читати
Кабмін повторно внесе до парламенту законопроекти про податкову та бюджетну реформи - Яценюк

Кабінет Міністрів України має намір повторно внести на розгляд парламенту законопроекти про податкову та бюджетну реформи, про реформування стягування єдиного соціального внеску після того, як Верховна Рада 16 вересня відмовилася внести до порядку денного зазначені законопроекти.

"Ми не можемо внести закон про держбюджет. Вони (депутати - ІФ) провалили ключовий пакет реформ, який ми готували три місяці. Я ще раз хочу наголосити: є кращі рішення - покажіть. Там деякі горе-депутати, давно перебуваючи в парламенті, навіть будки для собаки не змайстрували, не то що закон не внесли", - заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду в середу.

Він наголосив, що неухвалення цього пакета законопроектів завдасть серйозного удару насамперед по основах економічного розвитку України на 2015 рік.

"Ми вноситимемо повторно", - сказав глава уряду.

Як повідомлялося, Верховна Рада у вівторок не підтримала питання про включення до порядку денного трьох урядових законопроектів про реформування податків, міжбюджетні відносини і загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Депутати піддали критиці Кабінет Міністрів: документи на сотні сторінок було подано до парламенту лише вранці.

Голова парламентського комітету з питань митної і податкової політики Віталій Хомутиннік поклав відповідальність за такий низький результат голосування на уряд і Міністерство фінансів, глава якого просив депутатів підтримати законопроект, оскільки він став результатом тримісячної роботи із залученням експертів.

Голова комітету також додав, що вранці у вівторок на зустрічі з Американською торговою палатою її представники виступили категорично проти урядового пакета, стверджуючи, що у разі його ухвалення Україна опуститься в рейтингу Doing Business Світового банку.

Як повідомлялося, прем'єр Арсеній Яценюк 15 вересня заявив, що уряд не виконуватиме норми Конституції і не внесе проекту держбюджету на 2015 рік, висунувши вимогу до Верховної Ради термінового ухвалення пакета з трьох законопроектів: "Про внесення змін до Бюджетного кодексу (№5078), "Про внесення змін до Податкового кодексу і деяких інших законів України (№5079), а також "Про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування і легалізації фонду оплати праці" (№5080).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА