10:55 19.09.2014

ЦВК пропонує змінити місце розташування деяких окружкомів на Донбасі без зміни центрів округів

2 хв читати
ЦВК пропонує змінити місце розташування деяких окружкомів на Донбасі без зміни центрів округів

У Луганській і Донецькій областях необхідно змінити місце розташування деяких окружних виборчих комісій, щоб забезпечити проведення парламентських виборів у цих округах, заявив голова ЦВК Михайло Охендовський.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, про це йшлося у четвер на зустрічі М.Охендовського з делегацією Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ на чолі з керівником місії зі спостереження за позачерговими парламентськими виборами в Україні Каетану де Зулуетою Овтрам.

"Щоб забезпечити в цих регіонах голосування на максимальній кількості виборчих дільниць, нам, можливо, доведеться змінити місце розташування деяких окружних комісій", - зазначив голова ЦВК.

Він нагадав, що чинний закон містить норму, згідно з якою зміна меж та центрів виборчих округів під час виборчого процесу не допускається.

"На жаль, цю норма, як і закон загалом, Верховна Рада України так і не змінила, незважаючи на наполегливі рекомендації ЦВК, що були внесені до законопроекту № 453 - за нього цього тижня проголосували лише 179 народних депутатів. Але хотілося б вірити, що прибічників позачергових виборів у парламенті набагато більше, і що хоча б на наступному пленарному засіданні, що відбудеться в жовтні, врешті-решт закон буде змінено у відповідності з рекомендаціями ЦВК", - наголосив М.Охендовський.

"Що ж стосується питання забезпечення належної роботи усіх окружних комісій Донецької і Луганської областей, без чого, наприклад, неможлива доставка бюлетенів на виборчі дільниці та встановлення підсумків голосування у відповідних округах, то ЦВК готова розглянути пропозиції голів відповідних державних адміністрацій з тимчасової зміни місця розташування окремих ОВК без зміни меж та центрів округів", - додав він.

За його словами, для цього ЦВК необхідні пропозиції голів Донецької і Луганської обласних держадміністрацій із розміщення окружних комісій.

"А механізм вирішення цього питання буде схожим до того, який ми змогли вдало використовувати на позачергових виборах президента України. Наша основна мета стосовно Донецької та Луганської областей - організувати голосування на всіх виборчих дільницях, куди можна буде доправити виборчі бюлетені, і де будуть створені безпечні умови для виборців і членів виборчих комісій", - наголосив голова ЦВК.

Позачергові парламентські вибори заплановані на 26 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА