17:17 22.09.2014

Відновлення роботи київської ТЕЦ-6 знизить ризики для живлення столичного енерговузла

2 хв читати
Відновлення роботи київської ТЕЦ-6 знизить ризики для живлення столичного енерговузла

Відновлення повноцінної роботи київської ТЕЦ-6 не лише дозволить забезпечити жителів міста гарячою водою, а й знизить ризики для електроживлення столичного енерговузла, вважає голова наглядової ради ПАТ "Київенерго" Іван Плачков.

"Що стосується блоку на ТЕЦ-6 - його включення необхідне не лише з точки зору постачання гарячої води. Сьогодні, при роботі Трипільської ТЕС (Центренерго) на потужності 150 МВт (з 6 блоків працює лише пів блоку) сьогодні дуже велика загроза загалом для енергопостачання київського та харківського енерговузла. Енергосистема побудована так, що ТЕЦ-6 і Трипільська ТЕС мають працювати, тим більше за зниження роботи генерації зі Сходу України", - сказав він на прес-коференції в агентстві "Інтерфакс-Україна"в Києві в понеділок.

Водночас І.Плачков зазначив, що виділений для "Київенерго" урядом ліміт споживання газу - 1,1 млрд куб. м - недостатній для негайного запуску ТЕЦ-6.

"Враховуючи той ліміт газу, який сьогодні є, ТЕЦ-6 розпочне роботу, можна сказати, не пізніше початку опалювального сезону", - сказав він.

На думку І.Плачкова, опалювальний сезон у житлових будинках Києва розпочнеться після зниження температури навколишнього середовища до 8 градусів (протягом 3 діб), в об'єктах соціальної інфраструктури - трохи раніше.

Як повідомлялося, без гарячої води залишаються 34,3% споживачів "Київенерго".

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі. Енергохолдинг України "ДТЕК" Ріната Ахметова володіє 72,33% акцій "Київенерго". Ще 25% + 1 акцій компанії знаходиться в держвласності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА