19:30 23.09.2014

Уряд України не перешкоджатиме самостійному імпорту газу промпідприємствами - Яценюк

2 хв читати

Уряд України не перешкоджатиме самостійному імпорту газу промпідприємствами, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на розширеному засіданні Кабміну в Києві у вівторок.

За його словами, НАК "Нафтогаз України" відповідно до чинного законодавства та європейських норм готова надати транспортні потужності для доставки такого газу на підприємства.

Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв підтвердив таку готовність, але при цьому нагадав, що нині газотранспортні потужності, якими можна імпортувати газ з Угорщини, недозавантажені.

У свою чергу голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута, який порушив це питання під час засідання Кабміну, в коментарі журналістам зазначив, що промпідприємства мають намір провести переговори щодо можливості придбання газу в Середній Азії та Росії.

"Я розмовляв із промисловими підприємствами в тому ж Маріуполі. Вони споживають досить багато газу, вони просили вирішити питання про можливість самостійної закупівлі, і ми це маємо їм забезпечити... Тобто укладаєш контракт із Росією, далі укладаєш договір на транзит із "Нафтогазом", далі - з облгазом або міськгазом. Таким чином, промисловці вирішують свою проблему самостійно", - сказав він.

"Найімовірніше можливість (самостійно домовитися - ІФ) така є. Для кожного підприємства необхідно визначати найбільш ефективну виробничу програму. Що йому вигідно: або зупиняти виробництво, або зменшувати, або ж купувати за дорожчою ціною, але при цьому мати більшу ефективність за рахунок використання на 100% своїх потужностей", - додав С.Тарута.

Як повідомлялося, постачання природного газу ВАТ "Газпром" на адресу НАК "Нафтогаз України" у 2013 році становили 12,9 млрд куб. м, підконтрольний Дмитру Фірташу Ostchem закупив 12,9 млрд куб. м, з Європи було імпортовано 2,1 млрд куб. м природного газу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА