12:37 25.09.2014

Фракція "Батьківщина" закликає президента України звільнити Гелетея і готова для цього скликати позачергове засідання ВР

2 хв читати
Фракція "Батьківщина" закликає президента України звільнити Гелетея і готова для цього скликати позачергове засідання ВР

Парламентська фракція "Батьківщина" закликає президента України Петра Порошенка внести до Верховної Ради подання на звільнення Валерія Гелетея з посади міністра оборони і готова ініціювати позачергове засідання парламенту для розгляду цього питання.

"Від імені групи народних депутатів з фракції В "Батьківщина" хочу висловити вам як верховному головнокомандувачеві України глибоку стурбованість діями міністра оборони Гелетея Валерія Вікторовича", - зазначено в листі голови фракції Сергія Соболєва президентові, оприлюдненому на сайті партії "Батьківщина".

"Наявна в нас інформація свідчить, що прорахунки вищого керівництва Збройних сил призвели до трагічної загибелі сотень українських бійців в оточенні поблизу Іловайська. Через незадовільну організацію тилового забезпечення АТО відбувається в умовах постійного браку зброї, продовольства, обладнання. Преса подає повідомлення про безгосподарність і корупцію в армії ", - йдеться в листі.

У документі також зазначено, що публічною критикою командирів добровольчих батальйонів В.Гелетей принижує гідність українських патріотів, які захищають країну, і провокує конфлікт між підрозділами, що беруть участь в АТО.

"Необґрунтована заява пана Гелетея про застосування російською армією тактичної ядерної зброї, яку пізніше спростувало саме Міністерство оборони, дискредитує українське військове керівництво і підриває довіру до України наших міжнародних партнерів", - цитує лист сайт "Батьківщини".

Також у листі йдеться про те, що подальше перебування В.Гелетея на посаді міністра оборони деморалізує українські Збройні сили та загрожує безпеці України.

"З огляду нра це прошу Вас, пане президент, як верховного головнокомандувача України, якнайшвидше внести до Верховнуої Ради України подання на звільнення Гелетея Валерія Вікторовича з посади міністра оборони і внести подання на призначення нового міністра. Фракція ВО "Батьківщина" готова негайно ініціювати позачергове засідання Верховної Ради для розгляду цього питання ", - заявляє С.Соболєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА