19:22 09.10.2014

Порошенко заявляє про неприпустимість зриву роботи ВР 14 жовтня

3 хв читати

Президент України Петро Порошенко відзначає важливість майбутнього засідання Верховної Ради, запланованого на 14 жовтня, і закликає не допустити зриву роботи парламенту.

"Нам відомо, що планується низка заходів, яка немає нічого спільного ні з демократією, ні зі свободою, ні з захистом інтересів України, ні з засадами Майдану і Революції гідності. Я впевнений, що не можна дозволити через механізми такого тиску дестабілізувати роботу парламенту, зірвати прийняття ключових законів, які внесені у вівторок до порядку денного", - сказав глава держави на розширеному засіданні з підготовки та проведення відкритих, прозорих і демократичних виборів до Верховної Ради, повідомляє прес-служба президента.

П.Порошенко зазначив, що правоохоронні органи мають запобігти можливим провокаціям, спрямованим на зрив роботи народних депутатів 14 жовтня, а також у час, що залишився до виборів.

"14 жовтня і ті два з половиною тижні, що залишились до виборів, – це персональна відповідальність кожного керівника силового відомства за забезпечення миру та спокою українських громадян", - заявив він, наголосивши на відповідальності силовиків за недопущення відкриття "другого фронту всередині країни".

Глава держави також вказав на важливість засідання парламенту 14 жовтня, на якому планується розгляд низки важливих для країни питань, - пакета антикорупційних законопроектів, законопроектів із забезпечення виборчих прав громадян, зокрема військовослужбовців у зоні АТО, державного бюджету.

"Маємо зупинити підкуп і суттєво збільшити відповідальність. Комусь це дуже не подобається і хтось через механізми зриву засідання Верховної Ради хоче продовжувати підкуп громадян і через цей механізм потрапити до складу нового парламенту. Я, як президент і як гарант Конституції, обіцяю, що зроблю все, що в моїх силах, для того, щоб зупинити ці процеси", - заявив П.Порошенко.

Присутній на засіданні голова Верховної Ради Олександр Турчинов закликав зупинитися тих, хто планує провокації та зрив підготовки до виборів, а також ухвалення необхідних для країни законів. "Саме під революційними гаслами будуть пробувати зривати рішення Верховної Ради, мета яких - стабілізувати ситуацію в країні, забезпечити реальну боротьбу з корупцією. Звертаюсь до тих, хто хоче робити ці провокації, зупинитись. У нашої країни достатньо сил, щоб забезпечити правопорядок і роботу центральних органів влади, зокрема, Верховної Ради України", - сказав О.Турчинов.

У свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив переконання, що нікому не вдасться завадити роботі Верховної Ради та ухваленню першорядних законів щодо боротьби з корупцією та забезпечення демократичних виборів. "Немає часу чекати ще місяць чи два для того, щоб реально боротися з корупцією, для прийняття законодавства, яке передбачає проведення чесних і прозорих виборів без гречки, без підкупу, з можливістю обрати саме того, кого ти хочеш, а не того, за кого заплатили", - сказав глава уряду.

У цьому засіданні, окрім керівництва країни, взяли участь також голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський та керівники силових відомств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА