14:15 17.10.2014

Ситуацію в Україні, з урахуванням зустрічей в Мілані, розглядатиме Рада ЄС із закордонних справ 20 жовтня у Люксембурзі

2 хв читати
Ситуацію в Україні, з урахуванням зустрічей в Мілані, розглядатиме Рада ЄС із закордонних справ 20 жовтня у Люксембурзі

Ситуацію в Україні розглядатиме Рада ЄС із закордонних справ 20 жовтня у Люксембурзі у світлі останніх міжнародних нарад, присвячених цій країні, зокрема, зустрічей, що відбуваються наприкінці тижня в Мілані, заявив високопоставлений чиновник ЄС на умовах анонімності.

Він нагадав журналістам, що у цих зустрічах беруть участь голова Євроради Герман ван Ромпей і голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, що розмовляли з президентом України Петром Порошенком в четвер і брали участь у розширеній зустрічі лідерів уранці в п'ятницю. На цій зустрічі також були присутні президенти України та Росії.

"Буде зроблено огляд можливих результатів цих зустрічей. І також буде розглянуто вклад, який Європейський союз може внести, передусім, у те, що стосується виконання різних угод, укладених в Мінську - Мінського протоколу і меморандуму, який головним чином націлений на припинення вогню, на те, як його застосовувати", - сказав співрозмовник ЗМІ.

У зв'язку з цим він нагадав про плани ОБСЄ збільшити кількість своїх спостерігачів в Україні. "Ми спробуємо вирішити, як їм допомогти", - зазначив чиновник ЄС.

Серед інших тем дискусії джерело назвало політичний процес, майбутні вибори на сході України, контроль на кордоні та посилення системи цього контролю.

"Ми поговоримо про гуманітарну допомогу і також про відновлення сходу України", - додав високопоставлений функціонер ЄС.

За його словами, розгядатимуть і питання газових переговорів між РФ і Україною, що відбуваються за посередництва Єврокомісії. Він нагадав про чергову тристоронню зустріч щодо газу 21 жовтня за участі заступника голови Єврокомісії, члена ЄК з енергетики Гюнтера Еттінгера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА