15:51 17.10.2014

Вибори до ВР точно не відбудуться у 14 виборчих округах Донбасу - голова ЦВК

3 хв читати
Вибори до ВР точно не відбудуться у 14 виборчих округах Донбасу - голова ЦВК

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявляє. що в 14 із 32 виборчих округів на Донбасі парламентські вибори точно не відбудуться.

"У Донецькій області з 21 виборчого округу точно не зможуть взяти участь у голосуванні виборці, які проживають на території восьми виборчих округів", - повідомив він журналістам на брифінгу в п'ятницю в Києві.

М.Охендовський також додав, що в Луганській області з 11 виборчих округів "в 6 абсолютно точно голосування не відбудеться".

Голова ЦВК назвав вісім виборчих округів, в яких неможливо буде провести вибори в Донецькій області: це 41-й, 42-й, 43-й, 44-й виборчі округи (всі м. Донецк) і 54-й (м. Шахтарськ), 55-й і 56-й (м. Макіївка) та 61-й (Старобешеве) - "ці території повністю перебувають під контролем терористів".

М.Охендовський зазначив, що з решти 13 виборчих округів у Донецькій області точно відбудуться вибори в 10.

За його словами, чи відбудуться точно вибори в трьох округах, поки що питання не вирішено.

"Є також ще три округи, які для нас наразі є проблемними і ситуацію на них дуже детально вивчатиме Центрвиборчкомом перш ніж робити висновок про можливість проведення на них голосування", - наголосив М.Охендовський.

За його словами, до проблемних округах належать округ 45 (Донецьк, Авдіївка, Ясинувата і Ясинуватський район), 51 (Горлівка) і проблемний округ №53 з центром у Єнакієвому.

М.Охендовський зазначив, що якщо на виборчих дільницях цих округів буде забезпечено прозоре голосування, якщо там зможуть спостерігати за виборами спостерігачі як громадські, так і міжнародні, якщо окружна виборча комісія, за допомогою системи "Вибори" буде здатна передати протоколи до ЦВК, то "безумовно, голосування на цих виборчих дільницях зможе відбутися".

Голова Центрвиборчкому також зазначив, що на 51-му виборчому окрузі (Горлівка Донецької області), за попередніми оцінками Центральної виборчої комісії, зможе працювати лише одна виборча дільниця, одна виборча комісія і "вона розташована майже на лінії фронту, її доволі часто обстрілюють терористичні угруповання".

М.Охендовський уточнив, що ЦВК змінила тимчасове перебування окружної виборчої комісії №53 на місто Вуглегірськ.

Голова ЦВК зазначив, що ОВК у 53 окрузі змогла сформувати 18 дільничних виборчих комісій, але у ЦВК є інформація, що процес їх створення не був бездоганним.

За словами М.Охендовського з 11 виборчих округів Луганської області в п’яти округах голосування на дострокових парламентських виборах точно відбудеться. Це округи 106 (м.Сєверодонецьк), 107 (м.Лисичанськ), 112 (м.Рубіжне), 113 (Сватове) і 114 (м.Біловодськ).

Він також зазначив, що в шести виборчих округах Луганської області точно не відбудеться голосування. "Там не створено дільничних виборчих комісій", - уточнив М.Охендовський.

"У шести окружних виборчих комісіях із шести одномандатних округів голосування проводитися не буде. Це округи 104 і 105 (м.Луганськ), 108 (м.Красний Луч), 109 (м.Краснодон), 110 (м.Алчевськ) і 111 (м.Сєверодонецьк)", - уточнив голова Центрвиборчкому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА