09:54 24.10.2014

Екс-главу МОЗ України Богатирьову оголошено в розшук - Генпрокуратура

2 хв читати
Екс-главу МОЗ України Богатирьову оголошено в розшук - Генпрокуратура

Генеральна прокуратура України оголосила в розшук колишнього віце-прем'єра - міністра охорони здоров'я України Раїсу Богатирьову, яка фігурує в кримінальному провадженні за фактом розтрати та заволодіння коштами держбюджету в особливо великих розмірах. Її майно заарештовано.

"21 жовтня 2014 року її оголошено в розшук постановою слідчого Генеральної прокуратури, а 23 жовтня суд надав дозвіл на затримання зазначеної особи та доставлення до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури в п'ятницю.

За інформацією прес-служби, Генпрокуратура проводить досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом розтрати та заволодіння коштами держбюджету України в особливо великих розмірах посадовими особами Мінохорони здоров'я (за ч. 5 ст. 191 - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

"Встановлено, що колишній віце-прем'єр-міністр України - міністр охорони здоров'я України, діючи умисно, за попередньою змовою з групою осіб, в особистих інтересах та інтересах третіх осіб, використовуючи надані повноваження всупереч інтересам служби, заволоділа бюджетними коштами в сумі понад 6 млн грн", - зазначено в повідомленні.

20 жовтня екс-міністру винесено повідомлення про підозру у вчиненні зазначеного злочину, а 21-го - її оголошено в розшук.

Суд виніс постанову про накладення арешту на майно екс-міністра та її чоловіка, а саме: три квартири в Києві, апартаменти в Ялті і три будинки в с. Підгірці Обухівського району Київської області.

Нині вживають заходів щодо притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до вчинення цього злочину.

У повідомленні прес-служби Генпрокуратури не зазначено прізвища екс-міністра.

Р.Богатирьова вперше очолила Міністерство охорони здоров'я України в січні 1999 року на один рік, а потім знову з грудня 2012 року, поєднуючи керівництво відомством в уряді Миколи Азарова з посадою віце-прем'єр-міністра до лютого 2014 року. Вона була єдиною жінкою, що очолювала українське МОЗ за всю історію відомства.

У 1990-1994 рр. і 2000-2007 рр. була народним депутатом України. Багато років належала до Партії регіонів та була членом відповідної фракції у Верховній Раді, проте в 2008 році була виключена з лав партії.

У грудні 2007 року згідно з указом президента Віктора Ющенка була призначена секретарем Ради національної безпеки і оборони України та обіймала цю посаду до лютого 2012 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА