16:36 21.11.2014

Порошенко та Байден обговорили питання енергетичної безпеки та проведення реформ в Україні

2 хв читати
Порошенко та Байден обговорили питання енергетичної безпеки та проведення реформ в Україні

Президент України Петро Порошенко та віце-президент США Джозеф Байден обговорили питання співпраці у сфері енергетики, оборони й реалізації реформ в Україні, заявляє глава Української держави.

"У найближчі кілька днів і тижнів координація співпраці у сфері безпеки, реформ, у сфері економіки та фінансів, енергетики буде надзвичайно продуктивною", - заявив П.Порошенко на спільній прес-конференції з Дж.Байденом у п'ятницю в Києві.

"Ми обговорили питання нашої співпраці в енергетиці, багато напрямків співпраці, починаючи з атомної енергетики та закінчуючи кризовою координацією у разі, якщо ситуація з постачанням газу буде під питанням", - розповів глава Української держави.

П.Порошенко нагадав, що раніше у Брюсселі було підписано документи для гарантування енергетичної безпеки України та ЄС. "І енергетичну безпеку Європи, і енергетичну безпеку України на сьогодні забезпечено", - наголосив він.

За словами президента, сторони також обговорили співпрацю України і США в реалізації реформ. П.Порошенко зазначив, що левова частка реформ увійшла до проекту коаліційної угоди, значна частина відображена в "Стратегії-2020". Найближчим часом представники України презентують стратегію реформ у ЄС і всьому світі. "Ми домовилися про значну допомогу, яку США та наші європейські партнери консультативно, фінансово зможуть надати нам для проведення реформ", - заявив він.

Крім того, президент подякував американській стороні за подальшу співпрацю в оборонній сфері. "Я переконаний, що це дуже допомагає нам у реалізації позиції захисту незалежності й суверенітету нашої держави", - зазначив П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА