19:19 21.11.2014

Продовження роботи тристоронньої контактної групи є важливим механізмом для забезпечення мінських домовленостей, вважають Порошенко та Меркель

1 хв читати

Президент України продовжив телефонні консультації з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час яких вони обговорили ситуацію на Донбасі та питання євроінтеграції України.

"П.Порошенко та А.Меркель обговорили ситуацію на Донбасі. Вони погодились, що продовження роботи тристоронньої контактної групи є важливим механізмом, який може забезпечити виконання мінських домовленостей задля мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті глави Української держави в п'ятницю ввечері.

Співрозмовники також обговорили енергетичні питання та питання європейської інтеграції. Зокрема, президент України розповів про свій учорашній візит до Республіки Молдова, метою якого було висловити підтримку євроінтеграційним прагненням цієї країни, яка одночасно з Україною підписала угоду про асоціацію з ЄС 27 червня цього року.

Президент України також повідомив про підписання коаліційної угоди за участі п'яти проєвропейських партій. "В Україні вже найближчим часом буде сформовано новий уряд, який працюватиме над виконанням плану реформ", - сказав глава держави.

Президент України подякував канцлеру Німеччини за тверду позицію на підтримку України, продемонстровану під час саміту "Великої двадцятки" у Брісбені. За словами президента, Україна відчула сильну підтримку з боку країн ЄС, США, Канади та Австралії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА