13:26 25.11.2014

Консультативна місія ЄС з реформування сектора цивільної безпеки України незабаром розпочне свою роботу - Томбінський

2 хв читати
Консультативна місія ЄС з реформування сектора цивільної безпеки України незабаром розпочне свою роботу - Томбінський

В Європейському Союзі підтримали ухвалення українським урядом концепції першочергових заходів реформування системи Міністерства внутрішніх справ України і направили для сприяння групу європейських експертів.

"Я вітаю прийняття урядом України першочергових заходів щодо реформування МВС та стратегії розвитку МВС. Це два основних документи, на які ми будемо спиратися в нашій роботі", - сказав голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський у вівторок у Києві під час робочої наради "Питання політики євроінтеграції МВС та надання міжнародної фінансової та технічної допомоги в процесі реформування системи ОВС України".

"Ця реформа необхідна для блага народу України і заради України", - наголосив дипломат.

Я. Томбінський нагадав, що раніше бул о затверджено стратегі ю реформування та розвитку сфери юстиції.

"Це - документ, на який ми спиратимемося в цьому напрямі роботи... Але основні труднощі полягають у впровадженні всіх цих ідей і реформ. Для того, щоб допомогти також у впровадженні цих реформ, Європейський Союз за запитом українського уряду створив постійну консультативну місію ЄС", - пояснив він.

За словами Я. Томбінського, в угоді між Україною і ЄС, яку було підписано 17 листопада, прописані основні положення статусу місії і формат її роботи. "У найближчі дні місія перейде до операційної фази", - додав голова представництва ЄС.

Він пояснив: "Данія і Швеція - також ті країни, які беруть активну участь у впровадженні реформ, що проводитимуться в Україні. Дуже важливо, що ці країни будуть допомагати на стадії впровадження реформ, а не лише на стадії ефективного законодавчого процесу".

Крім того, до операційної діяльності місії будуть залучені фахівці з Німеччини.

"На українську сторону покладається завдання ефективної координації впровадження цих проектів та підтримки ефективного законодавчого процесу", - наголосив Я. Томбінський.

Як повідомлялося, 17 листопада в Брюсселі глава МЗС України Павло Клімкін та високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні підписали угоду щодо консультативної місії ЄС у реформуванні сектора цивільної безпеки України. Рішення про створення такої місії було ухвалено Радою закордонних справ ЄС 22 липня.

За словами офіційного представника глави дипломатії Євросоюзу Майї Косьянчич, Євросоюз планує з 1 грудня розпочати роботу консультативної місії.

Мандат місії розрахований на два роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА