19:50 03.12.2014

Порошенко: Ставлення до людей з обмеженими можливостями в Україні має бути таким, як у ЄС

2 хв читати
Порошенко: Ставлення до людей з обмеженими можливостями в Україні має бути таким, як у ЄС

Президент України Петро Порошенко наголошує на важливості змінити ставлення суспільства до людей з обмеженими можливостями й підходів до захисту та реалізації їхніх прав.

"Я не хочу, щоб в Україні вживали слово "інвалід". Я хочу, щоб ставлення було таким, як у країнах Європейського Союзу", - заявив глава Української держави під час зустрічі з людьми з обмеженими можливостями в середу, повідомляє прес-служба президента.

За словами П.Порошенка, йдеться про забезпечення доступу людей з обмеженими можливостями до громадських місць, закладів освіти, охорони здоров'я, про забезпечення людей робочими місцями, створення для них рівних можливостей з іншими громадянами.

Він наголосив, що вже є інститути, які намагаються полегшити життя людям з обмеженими можливостями й "демонструють таке ставлення, якого вони заслуговують".

Президент висловив переконання, що вирішення питань людей з обмеженими можливостями буде одним із пріоритетних у роботі нового уряду, й наголосив, що готовий усіляко сприяти цьому. "Я готовий дієво підтримати роботу громадянського суспільства в цьому напрямку", - заявив П.Порошенко.

Глава держави нагадав, що в Україні нині майже 3 млн громадян з інвалідністю поки що почуваються поза повноцінним життям суспільства.

Особливу увагу П.Порошенко звернув на учасників антитерористичної операції, які стали інвалідами внаслідок поранень. Це вже 206 бійців.

Президент акцентував увагу на необхідності вирішення проблем учасників АТО, зокрема - надання статусу учасника бойових дій, і зазначив, що вимагає від нового уряду негайного їх вирішення.

Він також наголосив, що держава опікується питаннями протезування учасників АТО й порушує перед міжнародними партнерами питання надання їм медичної допомоги, реабілітації за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА