15:59 15.12.2014

У Києві сприймають як белетристику застереження РФ щодо Угоди про асоціацію з ЄС

2 хв читати
У Києві сприймають як белетристику застереження РФ щодо Угоди про асоціацію з ЄС

Заступник голови Адміністрації президента України Валерій Чалий вважає, що Україна має з "холодним прагматизмом" сприймати заяви керівництва РФ з приводу негативів від вступу в силу Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

"Перш за все, "холодний прагматизм" і все інше - ми вже наслухалися цих термінів, маємо агресію та окупацію Росією Криму. Тому ми теж будемо холодними прагматиками і тому заяви прем'єр-міністра Медведєва про те, що Україні не варто йти в ЄС, виконувати Угоду про асоціацію, що Україна втратить - ми це читаємо сьогодні як белетристику", - сказав він на брифінгу в понеділок.

За словами В. Чалого, Україна діяти ме виключно на захист своїх національних інтересів.

Як повідомлялося, прем'єр РФ Дмитро Медведєв у статті "Росія і Україна: життя за новими правилами", опублікованій у понеділок у "Незалежній газеті", висловив думку, що застосування Угоди про асоціацію України з ЄС у його нинішньому вигляді неминуче погіршить російсько-українські відносини, Росія захищатимме свій ринок, а Україна - щорічно втрачати мінімум 33 млрд доларів.

"Ми заздалегідь попередили українських партнерів: погіршення наших відносин неминуче у разі застосування угоди про Асоціацію з ЄС у тому вигляді, в якому вона підписана. За деякими оцінками, українська економіка буде щорічно втрачати мінімум 33 млрд доларів. Росія захищати ме інтереси своїх виробників і ринки", - пише Д. Медведєв у статті.

Він також очікує проблем у зв'язку з угодою про асоціацію через поступове позбавлення суверенітету України у митному регулюванні". "Це значно у складнить обмін між нами, сусідами, попередньою інформацією, послабить систему взаємного визнання результатів митного контролю, що дозволяє зараз прискорювати проходження процедури контролю на кордоні", - пише Д. Медведєв, пояснюючи це тим, що замість прямого спілкування Москва і Київ "будуть змушені розмовляти через Брюссель".

Крім того, попереджає Д. Медведєв, " через відмінност і в багатьох технічних регламентах українські сільгоспвиробники просто не зможуть потрапити на російський ринок".

Д. Медведєв також не бачить перспектив вступу України найближчим часом до Євросоюзу: "ЄС не поспішає запрошувати Україну до столу європейських держав як рівноправного партнера. Не ставить навіть приставний стілець, а цілеспрямовано тримає її на правах "бідної Лізи": побачення, які ніколи не закінчаться весіллям".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА