11:42 19.12.2014

Мінфін доручив Держказначейству виділити понаднормові 8,7 млн грн для виплати зарплат у "Київпастрансі"

2 хв читати
Мінфін доручив Держказначейству виділити понаднормові 8,7 млн грн для виплати зарплат у "Київпастрансі"

Міністерство фінансів України з метою забезпечення розрахунків щодо виплати заробітної плати на комунальному підприємстві "Київпастранс" доручило Державній казначейській службі перерахувати бюджету Києва понад щомісячний норматив грошові кошти в сумі 8,7 млн грн.

Як повідомила прес-служба міністерства з посиланням на мера Києва Віталія Кличка, столиця має значні борги перед працівниками транспортної сфери міста через те, що уряд не компенсував "Київпастрансу" коштів (за перевезення пільговиків - ІФ).

"Слід зазначити, що законом України про державний бюджет на 2014 рік передбачена субвенція на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян у сумі 235,9 млн грн. Держава в повному обсязі виконує взяті нею зобов'язання з перерахування субвенції з державного бюджету в бюджет Києва, і з держбюджету станом на 18 грудня 2014 року перерахована субвенція бюджету Києва у рамках зареєстрованих зобов'язань в загальній сумі 224,8 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в четвер, 18 грудня через страйк співробітників "Київпастрансу" на маршрути не вийшли трамваї трьох київських трамвайних депо.

За словами голови "Київпастрансу" Сергія Майзеля, серйозна проблема недофінансування підприємства триває вже 10 років.

Голова "Київпастрансу" назвав дві проблеми в цьому аспекті - низький тариф на проїзд і велику кількість пасажирів пільгових категорій - близько 40 категорій державних пільговиків і близько 20, яким пільги надає київська влада.

"Київпастранс" перевозить із загального обсягу пасажирів близько 60% пільговиків, при тому що в Києві з урахуванням міграції щодня перебуває близько 5 млн осіб", - зазначив С.Майзель.

У результаті цього формується велика заборгованість підприємства із заробітної плати перед співробітниками. Проте він повідомив, що до 29 грудня підприємство має намір погасити заборгованість щодо зарплати за жовтень і листопад поточного року, яка становить близько 80 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА