11:49 19.12.2014

США схвалили рішення Ради ЄС про санкції проти Криму - держдеп

2 хв читати
США схвалили рішення Ради ЄС про санкції проти Криму - держдеп

У Вашингтоні позитивно поставилися до рішення Ради ЄС, що затвердиа пропозиції стосовно обмежувальних заходів щодо Криму, заявила в четвер представник держдепу США Дженніфер Псакі.

"США вітають оголошення ЄС санкцій в галузі торгівлі та інвестицій щодо Криму й Севастополя", - заявила вона журналістам.

Дж.Псакі нагадала, що Вашингтон не визнає приєднання Криму до Росії.

Представник держдепу також заявила, що "США готові скасувати санкції у тому випадку, якщо Росія виконає свої зобов'язання відповідно до Мінських домовленостей". "Наша мета - спонукати Росію відновити територіальну цілісність України", - зазначила Дж.Псакі.

"Ми бачили повідомлення, що президенти Володимир Путін і Петро Порошенко планують поговорити найближчими днями, і ми, зрозуміло, вітаємо це", - заявила вона.

"У нас залишається заклопотаність з приводу гуманітарних конвоїв, що перетинають кордон, ми не знаємо, що в них, українська влада не завжди дає дозвіл (на їх переміщення через кордон - ІФ)", - зазначила представник держдепу.

Рада ЄС затвердила в четвер у результаті письмової процедури пропозиції щодо обмежувальних заходів у торгівлі й інвестиціях стосовно Криму. "З 20 грудня інвестиції в Криму і Севастополі будуть заборонені. Європейці і компанії, що базуються в ЄС, не зможуть купувати нерухомість і компанії в Криму, фінансувати кримські компанії або надавати їм послуги", - зазначено в документі. Ці санкції набудуть чинності 20 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА