16:17 24.12.2014

Справу про заборону Компартії України повернули для подальшого розгляду в суді - Мін'юст

1 хв читати
Справу про заборону Компартії України повернули для подальшого розгляду в суді - Мін'юст

Київський апеляційний адміністративний суд скасував постанову Окружного адмінсуду м. Києва про зупинення провадження у справі про заборону діяльності Комуністичної партії України і направила цю справу до суду першої інстанції для подальшого розгляду.

Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України, відповідну постанову було прийнято в середу при розгляді апеляційної скарги Мін'юсту та Укрдержреєстру.

Апеляційна скарга була подана на рішення суду першої інстанції від 5 листопада, що Окружний адмінсуд Києва припинив провадження у цій справі. Підставою для такого рішення стали численні позови КПУ до Кабінету Міністрів України та президента України.

Як повідомлялося, 8 липня 2014р Мін'юст та Укрдержреєстр звернулися до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про заборону на території держави Комуністичної партії України.

У Мін'юсті зазначають, що згідно із законом України "Про політичні партії в Україні", статтею 5, утворення та діяльність політичних партій забороняється, якщо їх програмні цілі або дії спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності України, підрив безпеки держави, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової або релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, посягання на здоров'я населення.

Відповідно до частини 2 зазначеної статті політичні партії не можуть мати воєнізованих формувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк, - Центр стратегічних комунікацій

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА