13:56 25.12.2014

ВР запропонувала Кабміну доопрацювати законопроект, що скорочує низку соціальних гарантій

2 хв читати
ВР запропонувала Кабміну доопрацювати законопроект, що скорочує низку соціальних гарантій

Верховна Рада України відправила на доопрацювання Кабінету Міністрів урядовий законопроект, який скорочує низку соціальних гарантій.

За таке рішення в четвер проголосували 257 народних депутатів на ранковому пленарному засіданні.

Проектом закону пропонувалося виключити із законодавства норму, згідно з якою харчування у державних навчальних закладів здійснюється за рахунок бюджетних асигнувань.

Уряд також пропонує скасувати обов'язковість повної загальної середньої освіти в Україні, доповнивши закон про освіту текстом у такій редакції: "Держава гарантує молоді право на отримання загальної середньої освіти та безкоштовне забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх закладів з-поміж дітей-сиріт, дітей-інвалідів І-ІІІ групи, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також сімей, які отримують допомогу відповідно до закону України про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям".

Крім того, законопроект передбачає, що умови оплати праці педагогічним працівникам встановлює Кабінет Міністрів України. Раніше в законі був прописаний механізм нарахування заробітних плат та надбавок освітянам.

Уряд також пропонує прийом до ВНЗ студентів поза конкурсом.

Крім того, скасовано норму про те, що останній прийом на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня "Спеціаліст" буде проводитися у 2016 році.

Кабінет Міністрів України також пропонує скасувати дозвіл на достроковий вихід на пенсію тим, хто втратив роботу у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, за умови відсутності відповідної роботи для таких людей.

Відповідно до запропонованого законопроекту, посадовий оклад судді місцевого суду не буде збільшено з 10 до 15 мінімальних заробітних плат з 1 січня 2015 року, як це планувалося раніше. Законопроектом запропоновано щомісячне довічне фінансове утримання судді знизити з 80% до 60%, з якого було сплачено єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Також законопроектом передбачено, що пенсія прокурорів буде становити не 70%, а 60% від суми їхньої місячної зарплати. Ті прокурори, які будуть звільнені з роботи в порядку дисциплінарного стягнення і позбавлені класного чину, втратять право на пенсію за вислугою років.

Крім того, уряд пропонує скасувати надбавки у розмірі 70% від посадового окладу членам Центральної виборчої комісії та працівникам секретаріату.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після тривалих емоційних дискусій щодо цього законопроекту народні депутати з третього разу змогли відправити його на доопрацювання.

Тепер уряд протягом одного дня має внести поправки в цей проект закону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА