16:20 31.12.2014

Мінінфраструктури напередодні Нового року розпочало відбір кандидатів на посади керівників "Укрзалізниці", аеропортів" Бориспіль" та "Львів"

3 хв читати
Мінінфраструктури напередодні Нового року розпочало відбір кандидатів на посади керівників "Укрзалізниці", аеропортів" Бориспіль" та "Львів"

Міністерство інфраструктури України спільно з експертами компанії Talent Advisors, ЕBS та Deloitte розпочинає пошук кандидатів на посади генеральних директорів Державної адміністрації залізничного транспорту України "Укрзалізниця", аеропортів "Бориспіль" (Київ) та "Львів".

Як повідомила прес-служба міністерства, прийом даних від кандидатів (резюме), стартує сьогодні, 31 грудня 2014 року, і триватиме до 12 січня 2015 року включно (разом із вихідними та святковими днями).

Відбір кандидатів відбуватиметься у кілька етапів. Спочатку буде сформовано так званий кандидатський пул. Для цього всі охочі взяти участь у відборі мають надіслати визначений пакет документів на електронну адресу: [email protected].

Оцінювання здійснюватиме експертна група відповідно до того, як надходитимуть пропозиції про участь від кандидатів.

Остаточний список фіналістів буде сформовано і представлено на сайті Мінінфраструктури після оцінки всіх кандидатів.

Рішення щодо призначення керівника прийматиме міністр інфраструктури після спілкування з кожним із кандидатів-фіналістів.

Ключові цілі, які ставлять перед кандидатами на посади голів аеропортів, зокрема: розробити стратегію розвитку аеропорту, яка перетворить наявну інфраструктуру на популярний міжнародний транспортний хаб, дасть змогу залучити нових клієнтів, збільшити пасажиро- та вантажообіг, поліпшити фінансові результати та зміцнити позиції на ринку міжнародних перевезень; вибудувати аеропорт, який відповідатиме найкращим світовим стандартам якості обслуговування, та добитися підвищення прозорості, операційної ефективності та довгострокової лояльності клієнтів.

Необхідно також розробити та реалізувати нову комерційну стратегію, орієнтовану, з одного боку, на комплексне обслуговування авіакомпаній з перевезення пасажирів та вантажів різного призначення, з іншого, на збільшення доходів від неавіаційної діяльності.

Основні завдання на період 2015-2016 рр.

У 2015-2016 рр. голови аеропортів мають, зокрема: забезпечити розвиток потужностей (модернізація, інвестпроекти) аеропортів та сервісів аеропортів, що дають змогу повністю задовольнити клієнтський запит із боку провідних світових, регіональних і локальних компаній, здійснити оптимізацію організаційної структури та бізнес-процесів; впровадити комплекс заходів, спрямований на зростання рівня енергоефективності бізнесу завдяки впровадженню енергозбережних технологій і перехід на альтернативні види палива; забезпечити зростання фінансових результатів та ефективності комерційних операцій, а також стратегічну стійкість компанії під час кризових процесів.

Кандидат повинен мати глибоке знання авіаіндустрії та мати більш ніж п'ятирічний досвід управління у великому комплексі аеропорту або в міжнародній компанії-операторі аеропортів, бізнесі з розвиненим портфелем основних і додаткових сервісів. Альтернативою може бути менеджер із більш ніж п'ятирічним досвідом управління великими виробничими компаніями або компаніями з потужним сервісним акцентом на клієнтські категорії B2B та В2С, де він міг займати вищу керівну позицію.

У свою чергу перед головою "Укрзалізниці" ставлять завдання, зокрема: реформувати модель управління бізнесом, здійснити трансформацію організаційної структури шляхом впровадження бізнес-процесів та інструментів управління ефективністю, які відповідатимуть найкращим світовим практикам; забезпечити ефективність та прозорість комерційних операцій компанії і, як наслідок, - зростання фінансових результатів. Гарантувати стратегічну стійкість компанії під час кризових процесів.

Основні завдання на період 2015-2016 рр. для голови "Укрзалізниці", зокрема: сформувати довгострокову стратегію розвитку залізниць України та дорожню карту її реалізації. Розробити й послідовно втілити план заходів щодо зниження витрат та оптимізації бізнес-процесів; забезпечити ефективне впровадження стратегії розвитку та проходження організації через усі етапи реформування.

Реалізувати перехід на клієнтоорієнтовану модель надання послуг пасажирських і вантажних перевезень.

Кандидат на посаду повинен мати значний досвід (понад п'ять років) управління великими компаніями (бажано холдингового типу), займаючи вищу керівну позицію. Значною перевагою буде досвід роботи в залізничній галузі (особливо в країнах Західної та Східної Європи, зокрема Туреччині). Вітається досвід роботи на аналогічних посадах у міжнародних компаніях.

Обов'язковим є досвід участі в проектах впровадження сучасних систем управління операційною діяльністю, підвищення виробничої ефективності та управління змінами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА