11:12 12.01.2015

Місія МВФ працюватиме в Києві до 29 січня - НБУ

2 хв читати
Місія МВФ працюватиме в Києві до 29 січня - НБУ

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) працюватиме в Києві до 29 січня з метою погодження нового плану дій влади України для отримання фінансування фонду.

"12 січня 2015 року розпочався третій етап роботи місії Європейського департаменту МВФ для завершення другого перегляду виконання Україною програми stand-by. Передбачається, що місія працюватиме в Києві до 29 січня", - повідомляється на сторінці Національного банку України (НБУ) в мережі Facebook.

За даними НБУ, за результатами спільної роботи планується підписання оновленого листа про наміри та меморандуму про економічну та фінансову політику, в яких буде визначено заходи, яких необхідно вжити українській стороні для отримання чергового транша фінансової допомоги та продовження реалізації програми.

Під час роботи місії очікується продовження обговорення економічної, фіскальної, монетарної та фінансової політики, а також основних аспектів щодо здійснення реформ, передбачених програмою, і спрямованих на подолання кризових явищ в економіці держави.

Як повідомлялося, Рада директорів МВФ 30 квітня 2014 року схвалила кредитну програму stand-by для України в обсязі $16,67 млрд, розраховану на два роки, і на початку травня перерахувала перший транш - біля $3,2 млрд.

Місія МВФ працювала в Україні з метою першого перегляду програми з 24 червня до 18 липня 2014 року. У рамках першого перегляду обговорювалися питання коригування макропрогнозу та державного бюджету на 2014 рік, зокрема у зв'язку з нестабільною ситуацією в Донецькій і Луганській областях. Рада директорів МВФ завершила перший перегляд програми і схвалила виділення другого транша 29 серпня. Окрім того, вона також погодилася з проханням Києва та об'єднала третій і четвертий транші з метою отримання їх у 2014 році без зміни загального обсягу програми. При цьому другий і третій перегляди кредитної програми було вирішено також об'єднати в один.

Проте другий перегляд, що є умовою продовження фінансування, затримався через тривале формування уряду України у зв'язку з достроковими парламентськими виборами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА