12:53 12.01.2015

Віце-прем'єр Кириленко запевняє, що в тексті держбюджету-2014 відображено лише "офіційно внесені з голосу поправки"

2 хв читати
Віце-прем'єр Кириленко запевняє, що в тексті держбюджету-2014 відображено лише "офіційно внесені з голосу поправки"

Віце-прем'єр України В'ячеслав Кириленко наголошує, що до державного бюджету на 2015 рік, окрім офіційно внесених із голосу поправок, ніякі зміни не вносилися.

"У цьому тексті (держбюджету-2015 - ІФ) відображені лише поправки, які прем'єр-міністр України вніс із голосу, зокрема щодо закону про державний бюджет України після багатогодинних засідань ради коаліції впродовж 29 грудня, якщо я не помиляюся, під час останнього засідання Верховної Ради України. Окрім офіційно внесених із голосу поправок, ніяких змін немає і бути не може", - заявив В.Кириленко на засіданні погоджувальної ради парламенту в понеділок.

У свою чергу, парламентська фракція "Самопоміч" пропонує створити робочу групу для контролю реалізації поправок до Бюджетного й Податкового кодексів, внесених на відповідному голосуванні у Верховній Раді. "Є пропозиція від "Об'єднання "Самопоміч" створити робочу групу в межах коаліції для відстежування того, як враховані й реалізуються поправки до Бюджетного кодексу, Податкового кодексу й бюджету 2015 року, які були внесені з голосу прем'єр-міністром України під час бюджетного засідання. Це критично важлива річ", - заявив керівник фракції Олег Березюк на засіданні погоджувальної ради парламенту в понеділок.

При цьому він заявив, що фракція "Самопоміч" хоче до п'ятниці цього тижня почути пояснення від міністра фінансів і прем'єр-міністра України, "хто з їхніх підлеглих був покараний за неякісне виконання й підготовку бюджету 2015 року до першого, другого, третього й інших читань".

Раніше в понеділок лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що оприлюднені тексти законів про держбюджет на 2015 рік і ті, що стосуються податкової реформи, не відповідають текстам відповідних законів, які підтримали народні депутати на пленарних засіданнях наприкінці 2014 року. "Опублікований текст бюджету, опублікований текст податкових законів не відповідають тому, що було проголосовано в залі", - заявила Ю.Тимошенко.

Лідер фракції звернулася до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з проханням розібратися в цьому питанні й пообіцяла передати йому аналіз фракцією "Батьківщина" опублікованих документів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА