13:21 12.01.2015

У ВР буде створено робочу групу з підготовки змін до закону про антикорупційне бюро

2 хв читати
У ВР буде створено робочу групу з підготовки змін до закону про антикорупційне бюро

У Верховній Раді буде створено робочу групу з підготовки змін до закону про Національне антикорупційне бюро, заявляє голова парламенту Володимир Гройсман.

"Я пропоную зараз терміново створити робочу групу на базі комітету (з питань запобігання та протидії корупції - ІФ), який очолює Єгор Соболєв, запросити туди експертів, фахівців, членів конкурсної комісії та до 3 лютого внести погоджений законопроект", - заявив він під час засідання погоджувальної ради парламенту в понеділок в Києві.

В.Гройсман дав доручення створити таку робочу групу з підготовки змін до закону про Антикорупційне бюро. Він зазначив, що на сьогодні вже є кілька законопроектів, які пропонують внести зміни до цього закону, і "в кожному з них є позитивні речі".

За словами керівника комітету з запобігання та протидії корупції Є.Соболева, підготовлено законопроект №1406, що пропонує заборонити людям, "які вже відповідали за боротьбу з корупцією, брати участь у конкурсі на керівника цього бюро".

Як повідомлялося, конкурсна комісія з обрання директора Національного антикорупційного бюро на засіданні 10 січня затвердила текст оголошення проведення цього конкурсу.

Згідно із законом "Про Національне антикорупційне бюро України", конкурсна комісія пропонує президентові України на посаду директора бюро трьох кандидатів, глава держави обирає одного з трьох кандидатів і робить подання до Верховної Ради, з відома якої і призначають керівника бюро.

"Президент України впродовж десяти днів з дня внесення на його розгляд конкурсною комісією відповідного подання вносить на розгляд Верховної Ради України подання про дачу згоди на призначення директором Національного бюро визначеної ним кандидатури. Після надання згоди Верховною Радою України про призначення директора Національного бюро президент України видає відповідний указ", - зазначено в законі.

Якщо першу кандидатуру не підтримує парламент, то президент пропонує другу кандидатуру, яка була серед трьох. У випадку, якщо і ця кандидатура не проходить у парламенті, президент пропонує третю кандидатуру із запропонованих конкурсною комісією.

У випадку якщо жодна з трьох кандидатур на посаду керівника антикорупційного бюро в парламенті не підтримана, оголошують повторний конкурс.

Закон передбачає, що Верховна Рада може висловити недовіру директорові антикорупційного бюро. Для цього треба зібрати 150 підписів, і тоді це питання можна ініціювати.

Національне антикорупційне бюро, згідно із законом, контролюватиметься Верховною Радою.

Директором Національного бюро може бути громадянин України, який має вищу юридичну освіту, стаж роботи за фахом не менше 10 років, досвід роботи на керівних посадах в органах влади, установах, організаціях або міжнародних організаціях не менше п'яти років, володіє державною мовою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА