17:05 13.01.2015

"Блок Порошенка" проти приватизації ТРК під виглядом створення суспільного телебачення

2 хв читати
"Блок Порошенка" проти приватизації ТРК під виглядом створення суспільного телебачення

У фракції "Блок Петра Порошенка" заявляють, що виступають проти приватизації державних і комунальних телерадіокомпаній під виглядом створення суспільного телебачення та радіомовлення.

"Ми активно підтримуємо суспільне мовлення. Більше того, ми дивуємося, чому уряд 15 листопада не запропонував і не затвердив статуту суспільного телебачення та радіомовлення, як того вимагає наш закон, який ми ухвалили всупереч протидії Януковича та його команди", - сказав заступник голови фракції Микола Томенко.

При цьому він наголосив: "Ми проти того, щоб відбулася приватизація державних та комунальних ЗМІ. Це не має ніякого відношення до суспільного телебачення".

За його словами, законопроект про внесення змін до деяких законів щодо суспільного телебачення та радіомовлення фракції "Народний фронт" переважно стосується приватизації телерадіокомпаній.

"Прочитайте ті зміни, які до нас надійшли від урядової фракції. Там 80% стосується закону про приватизацію та механізмів безконтрольної приватизації", - сказав М.Томенко.

При цьому нардеп зазначив, що фракція "Блок Петра Порошенка" і надалі вимагає від уряду розпочати створення суспільного телебачення.

Водночас М.Томенко пояснив: "Сьогодні йдеться про дискусію двох підходів: нашого підходу - європейської моделі суспільного телебачення, яке суспільство контролює, та урядової моделі приватизаційного механізму - все приватизувати, все розпродати та зробити телекомпанію в інтересах якоїсь політичної сили".

На його думку, доцільно було б відправити на повторне перше читання або на доопрацювання два законопроекти стосовно суспільного телебачення та радіомовлення.

У Верховній Раді зареєстровано два законопроекти про внесення змін до деяких законів щодо суспільного телебачення та радіомовлення: №1357 депутата Вікторії Сюмар ("Народний фронт") та №1357-1 (автор - М.Томенко).

Ці законопроекти стоять на порядку денному парламенту на вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА