09:59 14.01.2015

РБ ООН вимагає провести об'єктивне розслідування обстрілу автобуса під Волновахою

2 хв читати
РБ ООН вимагає провести об'єктивне розслідування обстрілу автобуса під Волновахою

Рада безпеки ООН засудила обстріл автобуса під Волновахою Донецької області, закликала провести розслідування трагедії і покарати винних.

"РБ ООН рішуче засуджує вбивство 11 і поранення 17 осіб, зокрема жінок і дітей, унаслідокі артобстрілу автобуса у Волновасі Донецької області", - йдеться в заяві для преси, поширеній у всесвітній організації.

У ній міститься вимога "провести об'єктивне розслідування та притягнути до відповідальності виконавців цього жахливого акту".

Як повідомлялося, 13 січня вдень під обстріл бойовиків під Волновахою потрапив пасажирський автобус: загинули 10 людей (четверо чоловіків і шість жінок), 18 осіб були госпіталізовані. Згодом дві людини померли в лікарні.

Розслідування злочину перебуває на контролі Донецької обласної прокуратури, кваліфікується за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Президент України Петро Порошенко назвав масовий розстріл людей в Парижі і Волновасі "подіями одного ряду". "Ці смерті - на совісті об'єднаної деенерівсько-еленерівської банди і тих, хто за нею стоїть, з чиїх рук вона годується; хто озброює її, муштрує і надихає на криваві злочини", - заявив він у зверненні до співвітчизників.

У Генштабі Збройних сил України заявили про провокації з боку бойовиків: вони завдали удару з ракетної системи залпового вогню БМ-21" по автобусу з цивільним населенням з районного центру Докучаєвськ. "У Докучаєвську перебували кореспонденти... місцевих і російських телеканалів для знімання, як наші війська завдаватимуть удару по центру міста", - заявив представник Генштабу у Верховній Раді України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА