11:33 14.01.2015

ЄБРР збільшив обсяг інвестицій в Україну більш ніж на 46% у 2014 році

2 хв читати
ЄБРР збільшив обсяг інвестицій в Україну більш ніж на 46% у 2014 році

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) у 2014 році збільшив обсяг інвестицій в Україну більш ніж на 46% - до понад EUR1,2 млрд.

"У відповідь на складні макроекономічні умови та геополітичну ситуацію в Україні у 2014 році ЄБРР збільшив обсяг інвестицій до більш ніж EUR1,2 млрд у рамках 36 проектів у державному та приватному секторах, підкріплюючи ці інвестиції технічною допомогою і широким політичним діалогом", - йдеться в прес-релізі київського офісу банку у вівторок.

Як зазначено в повідомленні, інвестиції ЄБРР в Україну минулого року є найбільшим річним обсяг фінансування за всю історію діяльності банку в Україні з 1993 року.

Згідно з прес-релізом, ЄБРР минулого року спрямував, зокрема, понад EUR300 млн у фінансовий сектор, здебільшого на підтримку фінансування торговельних операцій, а також в інфраструктурну галузь, зокрема на проекти реконструкції доріг, комунальних підприємств і морської портової інфраструктури. У секторі агробізнесу наявні та нові клієнти отримали фінансування банку в обсязі понад EUR250 млн. Крім того, майже EUR160 млн банк виділив на різні проекти в енергетиці.

ЄБРР також розпочав реалізацію спеціальної програми підтримки наявних клієнтів обсягом EUR150 млн, яка допоможе їм задовольнити потреби в ліквідності та оборотному капіталі, а також подолати складнощі та обмеження, спричинені фінансовою кризою та зниженням доступності зовнішнього фінансування.

Керівники ЄБРР також затвердили здійснення банком додаткового внеску у розмірі EUR350 млн для завершення будівництва нового безпечного конфайнмента над Чорнобильською АЕС. Акціонери ЄБРР також створили мультидонорський рахунок стабілізації та сталого розвитку для надання Україні допомоги в реформуванні економіки, поліпшенні бізнес-клімату та поверненні до шляху сталого зростання.

Як повідомлялося, ЄБРР у 2013 році скоротив вкладення в Україну на 12,2% - до EUR820 млн.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на 1 січня 2015 року сукупний обсяг виділеного ЄБРР фінансування в Україні становив EUR10,4 млрд у рамках 344 проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА