14:09 14.01.2015

В Європарламенті узгоджено проект резолюції із засудженням політики РФ стосовно України із закликом зберегти санкції

2 хв читати
В Європарламенті узгоджено проект резолюції із засудженням політики РФ стосовно України із закликом зберегти санкції

Європарламент планує у четвер затвердити резолюцію із засудженням політики Росії стосовно Україниі з закликом зберегти стосовно РФ санкції Євросоюзу в разі невиконання мінських домовленостей, повідомило в середу інтернет-видання EurActiv.

Проект, представлений правоцентристською фракцією Європейської народної партії, узгоджено з політичними групами Європарламенту, зокрема соціалістами і демократами.

За даними видання, у консолідованому проекті резолюції йдеться, що політика Росії "загрожує єдності та незалежності України, а також становить потенційну загрозу для ЄС", а приєднання Криму і "неоголошена гібридна війна проти України" є "серйозним викликом європейській безпеці".

Європейські депутати закликають залишити в силі нинішній санкційний режим ЄС, зокрема на майбутньому саміті в березні, доти, "доки Росія не буде в повному обсязі дотримуватися і виконувати свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей".

У документі міститься заклик до Єврокомісії розробити чіткі критерії, виконання яких дозволило б уникнути вжиття нових обмежувальних заходів відносно Росії і призвести до скасування вже запроваджених заходів. Серед них парламентарі називають "дотримання припинення вогню, безумовне виведення з України всіх російських військових і підтримуваних Росією незаконних збройних груп, обмін всіх військовополонених, зокрема і Надію Савченко, і відновлення контролю України над усією територією, зокрема і Кримом", - пише інтернет-видання.

У разі подальших дій Росії зі дестабілізації України депутати пропонують Європейській Раді "вжити додаткових обмежувальних заході, розширивши їхню дію на атомний сектор і обмеживши можливості російських організацій здійснювати міжнародні фінансові транзакції".

Євродепутати також наголосили в проекті резолюції, що немає жодних юридичних обмежень на поставки країнами-членами ЄС оборонних видів озброєнь України і привітали рішення уряду Франції відкласти постачання Росії вертольотоносців типу "Містраль". Крім того, в документі "підтримується відмова від реалізації проекту газопроводу "Південний потік".

Резолюції Європарламенту не мають обов'язкового характеру для країн-членів ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА