16:00 14.01.2015

Збір матеріалів для визнання "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями вже давно триває

2 хв читати
Збір матеріалів для визнання "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями вже давно триває

Робоча група із збору необхідних матеріалів для визнання на міжнародному рівні самопроголошених Луганської та Донецької "народних республік" терористичними організаціями вже давно створена і працює тривалий час, заявляє міністр юстиції Павло Петренко.

"Зараз працює робоча група. Вона працює вже тривалий час. Вона систематизує усі матеріали, які Україна передавала до міжнародних судів, а також готуємо необхідні матеріали для наших міжнародних партнерів, щоб вони на своєму рівні, на рівні окремих держав і міждержавних утворень ухвалили юридичні рішення про визнання цих організацій терористичними", - заявив він на брифінгу в Києві в середу.

П.Петренко переконаний, що у зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі міжнародна громадськість повинна дати "радикальнішу оцінку цим так званим проголошеним організаціям, які за усіма ознаками є терористичними".

Як повідомлялося, 13 січня вдень під обстріл бойовиків біля с. Бугас поблизу Волновахи потрапила маршрутка. В результаті загинуло 12 осіб, 16 потерпілих нині на лікуванні. Розслідування злочину на контролі Донецької обласної прокуратури, кваліфікується за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Президент України Петро Порошенко назвав масовий розстріл людей у Парижі й Волновасі "подіями одного порядку", а також заявив, що президент Європарламенту Мартін Шульц 15 січня має намір закликати керівництво Європейського Союзу додати так звані "ДНР" і "ЛНР" до списку терористичних організацій.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у середу доручив Міністерству юстиції, Генеральній прокуратурі і Службі безпеки України вжити заходів для юридичного визнання "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями, а також закликав до такого кроку світову спільноту.

Верховна Рада в середу ухвалила звернення, в якому закликає країни Європи і світу продовжувати політику санкцій проти РФ. Крім того, український парламент закликає керівництво країн ЄС, США, Канади, Японії та Австралії визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА