14:34 15.01.2015

ВР дозволила надавати працівникам у зоні АТО неоплачувані відпустки на весь період проведення АТО

1 хв читати
ВР дозволила надавати працівникам у зоні АТО неоплачувані відпустки на весь період проведення АТО

Верховна Рада України підтримала рішення надати право працівникам, які працюють на території проведення антитерористичної операції, отримувати неоплачувані відпустки на весь період проведення АТО.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", зміни до ст. 25 закону "Про відпустки" щодо відпусток працівників за місцем роботи на території проведення АТО підтримали 265 народних депутатів на засіданні в четвер.

"Ухвалення цього закону сприятиме збереженню робочих місць за такими працівниками, зарахування періоду їх відсутності на роботі у зв'язку з проведенням АТО до стажу роботи і надасть можливість таким працівникам вжити заходів для збереження свого життя і здоров'я без ризику втрати роботи", - зазначено в пояснювальній записці до документа.

Водночас затверджені зміни до законодавства передбачають, що працівники, які отримають таку відпустку, мають не пізніше 7 календарних днів після ухвалення рішення про припинення АТО повернутися з такої відпустки.

Крім того, при голосуванні була врахована поправка народного депутата фракції "Блок Петра Порошенка" Оксани продан про те, що із зарплат, які виплачуються в зоні АТО, не стягується ЄСВ (єдиний соціальний внесок).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА