17:00 15.01.2015

Назарбаєв запевнив Порошенка в готовності сприяти проведенню зустрічі в "нормандському форматі"

2 хв читати
Назарбаєв запевнив Порошенка в готовності сприяти проведенню зустрічі в "нормандському форматі"

Президент України Петро Порошенко та президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв у телефонній розмові в четвер обговорили можливість проведення переговорів у "нормандському форматі" в Астані.

"Президент України подякував своєму казахстанському колезі за підтримку, а також запевнив у високій оцінці його зусиль, зокрема готовності надати майданчик в Астані для продовження мирних переговорів у "нормандському форматі". Петро Порошенко повідомив, що наразі всіма сторонами було прийнято рішення про перенесення зустрічі", - повідомляє прес-служба глави Української держави про підсумки розмови.

Президент Казахстану запевнив у готовності сприяти проведенню зустрічі в "нормандському форматі" в Астані.

Крім того, Н.Назарбаєв висловив П.Порошенку та українському народу співчуття у зв'язку з трагедією поблизу Волновахи та запевнив у підтримці України та солідарності в прагненні врегулювати ситуацію на Донбасі та відновити мир.

У свою чергу П.Порошенко висловив жаль з приводу відсутності конструктивної позиції російської сторони в погодженні порядку денного та проекту висновків зустрічі на рівні міністрів закордонних справ, які провели спільне засідання в "нормандському форматі" у Берліні 12 січня. "Українська сторона наполягає, що всі рішення і подальші кроки на шляху до мирного врегулювання повинні базуватись на Мінських угодах та їх відповідальному втіленні", - зазначено в повідомленні.

Президент України також занепокоєний через різку ескалацію ситуації та значне збільшення обстрілів позицій українських Збройних сил. Водночас він висловив сподівання, що тристороння контактна група найближчим часом проведе засідання для виходу на виконання Мінських домовленостей задля відновлення миру на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА