15:05 22.01.2015

Закордонні паспорти нового зразка отримали вже 100 українців

2 хв читати
Закордонні паспорти нового зразка отримали вже 100 українців

Загалом подали заяви для оформлення паспортів для виїзду за кордон нового зразка близько 35 тис. українських громадян, з них понад 15 тис. - на оформлення біометричних паспортів, заявляє голова Державної міграційної служби України Сергій Радутний.

За його словами, отримали паспорти нового зразка вже близько 100 осіб. "Паспорт нового зразка поліграфкомбінат "Україна" на сьогоднішній день роздрукував у кількості 1300 штук. Отримали ці паспорти вже близько ста наших українців - тих, хто замовляв, починаючи з 12 січня терміново за сім днів (термінове оформлення - ІФ). Загалом на сьогоднішній день подано заяв про оформлення паспорта нового зразка близько 35 тис. і з них понад 15 тис. - це біометричні паспорти, решта паспортів - це паспорти нового зразка, але без біометричного чипа", - заявив С.Радутний на брифінгу в четвер у Києві.

Голова Державної міграційної служби повідомив, що в Києві подати заявку на оформлення паспортів нового зразка, зокрема і біометричних паспортів, можна в усіх районах столиці. При цьому, за його словами, ДМС збільшує кожен день кількість місць, де оформляються паспорти для виїзду за кордон нового зразка. "До середини лютого їх кількість досягне 606", - сказав він, зазначивши, що раніше їх було лише 400.

Як вважає С.Радутний, збільшення кількості пунктів, де можна подати заявку на оформлення закордонного паспорта нового зразка, допоможе зменшити черги.

Він нагадав, що ціна оформлення закордонного паспорта нового зразка не змінилася і становить 518 грн (461 грн - без біометричного чипа), а виготовлення паспорта триває 20 робочих днів. За словами С.Радутного, наразі триває робота над тим, щоб квитанції за послуги з оформлення паспорта були зведені в одну.

Голова ДМС також розповів, що, якщо спочатку оформлення паспорта для виїзду за кордон виконувалося за 30 хвилин, то зараз на кожну людину йде 15-20 хвилин. "Ми хочемо довести оформлення паспорта до 10-15 хвилин", - наголосив С.Радутний.

Він зазначив, що планується, що в день в Україні оформлятимуть 8-9 тис паспортів (близько 200 тис паспортів на місяць).

С.Радутний також зазначив, що паспорт нового зразка "краще захищений і є одним з найзахищеніших паспортів у світі".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА