15:25 22.01.2015

Посол США шокований терактом у Донецьку і закликає до дотримання Мінських домовленостей

1 хв читати
Посол США шокований терактом у Донецьку і закликає до дотримання Мінських домовленостей

Посол США Джеффрі Пайєтт шокований трагедією в Донецьку, унаслідок якої загинули семеро осіб.

"Шокований знімками обстрілу тролейбуса. Реалізація Мінських угод може зупинити насильство", - написав він у своєму "Твіттері" в четвер.

У свою чергу, президент Литви Даля Грібаускайте висловилася на підтримку українців у цій складній ситуації. "Українські громадяни платять високу ціну за окупацію і жорстоку агресію. Литва підтримує Україну", - написала вона на своїй сторінці в "Твіттері".

Як повідомлялося, під час обстрілу бойовиками близько 8.30 у четвер зупинки громадського транспорту в Донецьку, за попередніми даними, семеро людей загинули. Сайт Донецької облдержадміністрації повідомляє про вісьмох загиблих і семеро госпіталізованих. За даними ЗМІ, внаслідок потрапляння снаряда в зупинку загинули, щонайменше, 13 осіб, десятки дістали поранень.

У прокуратурі Донецької області заявили, що мають оперативну інформацію від свідків про вантажний автотранспорт з мінометом, який, перебуваючи в Куйбишевському районі, здійснив обстріл у бік Ленінського району м. Донецька, після чого продовжив рух у напрямку центру міста. Спікер АТО Андрій Лисенко підтвердив цю інформацію, заявивши, що обстріл зупинки було з міномета, який їздив містом.

У прес-службі Міністерства оборони України заявили, що обстріл бойовиками зупинки здійснювався з житлових кварталів міста, де немає бойових зіткнень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА