12:20 27.01.2015

Події в Україні - тест на міцність для СНД, вважає глава білоруського МЗС

2 хв читати
Події в Україні - тест на міцність для СНД, вважає глава білоруського МЗС

Події в Україні є свого роду тестом на міцність для Співдружності незалежних держав, заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей.

"Будемо говорити відверто: сьогодні Співдружність переживає непростий період - свого роду тест на міцність - у зв'язку з подіями в Україні. Я вітаю участь у сьогоднішньому засіданні представників української місії при СНД", - сказав В.Макей під час засідання постійних повноважних представників країн СНД при статутних та інших органах Співдружності, що проходить у вівторок у Мінську.

Він наголосив, що Білорусь завжди дотримувалася чіткого курсу на подальший розвиток співробітництва в рамках цієї міжнародної організації. "Враховуючи непросту ситуацію, ми не замислюючись узяли головування в СНД в 2014 році і вжили всіх запланованих заходів", - нагадав глава білоруського МЗС.

В.Макей зазначив, що за останній час у рамках СНД досягнуті певні успіхи у зміцненні зовнішньоекономічних зв'язків, є зрушення у взаємодії у сферах транспорту, енергетики, в аграрному секторі, а також у сфері боротьби зі злочинністю.

"Хоча наш порядок денний багатогранний, першорядну роль в ньому відіграє економіка. Поетапна реалізація договору про зону вільної торгівлі, наповнення конкретним змістом міждержавної програми інноваційного співробітництва надали можливість перевести в активну фазу переговорний процес щодо проекту договору про зону вільної торгівлі послугами. Є певні успіхи та просування із питань формування спільного аграрного ринку СНД", - сказав міністр.

Він також повідомив, що вже підготовлено план заходів, приурочених до 70-ї річниці Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. "Ця подія є найважливішим чинником непорушного зв'язку поколінь, подальшого зміцнення дружби і добросусідства наших народів на просторі Співдружності", - наголосив глава МЗС Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА