13:16 27.01.2015

Група нардепів пропонує скасувати норми закону про люстрацію для осіб вищого офіцерського складу

1 хв читати
Група нардепів пропонує скасувати норми закону про люстрацію для осіб вищого офіцерського складу

Група народних депутатів зареєструвала законопроект "Про внесення змін до закону України "Про очищення влади" з огляду на додаткові заходи із забезпечення обороноздатності держави".

Депутати від фракції "Народний фронт" Олександр Тетерук, Андрій Левус і від фракції "Об'єднання "Самопоміч" Павло Кишкар пропонують, щоб норми закону про очищення влади не стосувалися осіб вищого офіцерського складу ЗСУ, СБУ та інших силових структур.

Законопроектом передбачається, що міністр внутрішніх справ України, міністр оборони України, голова Служби безпеки України і керівники інших військових формувань мають право вносити мотивоване клопотання президентові України про незастосування заборони обіймати посади, за якими здійснюються заходи з очищення влади (люстрації), до осіб вищого офіцерського складу, які обіймають (обіймали) посади в органах внутрішніх справ, Службі безпеки України, Міністерстві оборони України, Збройних силах України і інший створений відповідно до закон військовий формуванні.

Необхідність ухвалення закону обумовлюється потребою застосування додаткових заходів із забезпечення обороноздатності держави.

Планується, що на позачерговому пленарному засіданні у вівторок буде розглянуто питання про включення цього законопроекту до порядку денного.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА