10:36 30.01.2015

Рада ЄС продовжила до вересня 2015 р. дію санкцій проти окремих осіб і компаній

2 хв читати
Рада ЄС продовжила до вересня 2015 р. дію санкцій проти окремих осіб і компаній

Міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу вирішили продовжити до вересня поточного року термін дії персональних санкцій стосовно приватних осіб і компаній у зв'язку з ситуацією в Україні, введених у березні 2014 року.

"Ми вирішили продовжити обмежувальні заходи до вересня цього року", - сказала верховний представник ЄС із питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні після засідання Ради ЄС.

Вона зазначила, що міністри також вирішили доручити Єврокомісії та Європейській службі зовнішніх дій протягом тижня зробити пропозицію щодо доповнення цих списків новими особами та компаніями. Рішення буде ухвалено на Раді ЄС із закордонних справ 9 лютого, повідомила Ф.Могеріні.

"Ми вирішили включити додаткові імена осіб та організацій до цього списку. Це рішення буде ухвалено на наступному засіданні Ради, яке відбудеться 9 лютого, тобто за десять днів", - сказала вона.

Ф.Могеріні також повідомила, що міністри доручили Єврокомісії та Європейській службі зовнішніх дій розпочати підготовчу роботу щодо будь-яких інших дій, яких може бути вжито з метою якнайшвидшої реалізації Мінських угод.

Верховний представник ЄС зазначила, що немає нічого дивного в тому, що санкції було вирішено продовжити на термін у шість місяців.

"Рішення завжди ухвалюють на шість місяців, і потім ще на шість місяців", - сказала вона.

"Дійсно, це була дуже глибока і раціональна дискусія. Вона включала підготовчу роботу для введення додаткових обмежувальних заходів (щодо Росії - ІФ)", - наголосила вона.

На сьогодні в чорних списках ЄС значаться 132 фізичні та 28 юридичних осіб. Йдеться про заморожування активів у банках країн Європейського Союзу, що належать особам та організаціям, на яких поширюються санкції, а також про заборону на видачу віз для поїздок до держав ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА