15:34 30.01.2015

Президент підписав закон, що зобов'язує підзвітні Нацкомфінпослуг компанії оприлюднити інформацію про свою діяльність

2 хв читати
Президент підписав закон, що зобов'язує підзвітні Нацкомфінпослуг компанії оприлюднити інформацію про свою діяльність

Президент України підписав закон, що зобов'язує фінансові установи, нагляд за діяльністю яких здійснює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, розкривати на безвідплатній основі в загальнодоступній інформаційній базі даних регулятора і на власних сайтах відомості про власників істотної участі (зокрема про осіб, що здійснюють контроль за фінансовою установою).

Як повідомляється в статусі проходження документа на сайті Верховної Ради, закон поверненуто з підписом від президента 30 січня.

Раніше повідомлялося, що закон "Про внесення змін до закону України" Про фінансові послуги і державне регулювання ринків фінансових послуг" щодо розкриття інформації" було ухвалено 15 січня ("за" - 254 депутати). Згідно з ним, компанії також повинні оприлюднити відомості про склад наглядової ради і виконавчого органу фінансової установи, відомості про відособлені підрозділи, видані ліцензії і дозволи, річну фінансову і консолідовану фінансову звітність.

Крім того, відповідно до закону, необхідно розкривати дані про відкриття провадження у справі про банкрутство, введення процедури санації фінансової установи; рішення про ліквідацію фінустанови, іншу інформацію про фінансові установи, яка підлягає оприлюдненю відповідно до закону.

Закон також закріплює норму про те, що фінансові установи, створені у формі акціонерних товариств, додатково розкривають інформацію як емітенти відповідно до вимог законодавства про цінні папери. У розкритті інформації необхідно дотримуватися вимог законодавства про мови.

Закон зобов'язує Нацкомфінпослуг забезпечити ведення загальнодоступної інформаційної бази даних про фінансові установи й визначати перелік та вимоги до документів, які подають для внесення інформації до реєстрів і баз даних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА