10:03 02.02.2015

ВР цього тижня планує направити до КС законопроект про зняття імунітету з нардепів і суддів - Гройсман

2 хв читати
ВР цього тижня планує направити до КС законопроект про зняття імунітету з нардепів і суддів - Гройсман

Верховна Рада України в четвер, 5 лютого, має намір проголосувати за направлення до Конституційного Суду України законопроекту про зняття недоторканності з народних депутатів і суддів.

"Четвер - особливий день. Ми маємо проголосувати за направлення до Конституційного Суду законопроекту про зняття недоторканності з народних депутатів і суддів", - написав голова Верховної Ради Володимир Гройсамн на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, поточного пленарного тижня парламент у вівторок планує розглянути деякі питання забезпечення обороноздатності країни і боротьби з корупцією. Значна кількість питань буде пов'язана з інформаційною безпекою держави.

"На середу у нас - ратифікація низки міжнародних угод, що також стосуються безпеки країни", - наголосив спікер.

За його словами, також у четвер Верховна Рада зосередиться на питаннях реформування системи місцевого самоврядування. Це законопроекти про засади державної регіональної політики, про об'єднання територіальних громад. "Крім цього, розглянемо ще одне важливе питання, яке дозволить нам зекономити до 1 млрд. кубометрів газу на рік, - законопроект про запровадження нових інвестиційних можливостей для проведення масштабної енергомодернізації", - повідомив В.Гройсман.

"Вважаю, що Рада не повинна зволікати із важливими для країни рішеннями. Ми плануємо працювати в режимі пленарних засідань два тижні поспіль, щоб розглянути якомога більше питань порядку денного в першій половині лютого", - підсумував голова парламенту.

Як повідомлялося, президентський законопроект про внесення змін до Конституції України про зняття депутатської і суддівської недоторканності 16 січня внесено до порядку денного сесії парламенту, після чого його має бути направлено до Конституційного Суду на предмет відповідності конституційним нормам. У разі позитивних висновків КС законопроект підлягає попередньому розгляду, і лише на наступній сесії його може бути ухвалено або відхилено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА