13:02 03.02.2015

Україна з 1 березня позбавляє громадян РФ можливості в'їжджати до країни за внутрішніми паспортами - постанова Кабміну

2 хв читати
Україна з 1 березня позбавляє громадян РФ можливості в'їжджати до країни за внутрішніми паспортами - постанова Кабміну

Громадяни Російської Федерації з 1 березня поточного року будуть позбавлені можливості в'їжджати на територію України, перебувати тут і пересуватися країною за внутрішніми паспортами.

"Кабінет Міністрів України постановляє: (...) зупинити за 1 березня 2015 року дію пунктів 1 і 5 переліку документів громадян Російської Федерації для в'їзду, виїзду, перебування та пересування територією України, визначеного додатком 1 до Угоди (про безвізові поїздки громадян України і РФ - ІФ), у частині можливості громадян Російської Федерації в'їжджати, прямувати транзитом, перебувати і пересуватися територією України на підставі паспорта громадянина Російської Федерації або свідоцтва про народження (для дітей до 14 років) із зазначенням належності до громадянства Російської Федерації", - йдеться в постанові Кабміну №23 від 30 січня, опублікованій на сайті українського уряду.

Згідно з постановою, Міністерству закордонних справ України належить поінформувати уряд РФ про припинення дії цих положень.

Цей документ набуває чинності з дня його опублікування і діє до ухвалення Кабінетом Міністрів України рішення про припинення існування умов, передбачених статтею 6 Угоди.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, який підписав цю постанову, на нараді з профільними міністрами і керівниками відомств вказав на необхідність посилення контролю на українсько-російському кордоні і "введення європейських правил перетину державного кордону, зокрема громадянами Російської Федерації ".

Щодо постанови він зазначив: "Ми вилучаємо внутрішній паспорт (громадянина РФ - ІФ) і свідоцтво про народження як підставу для перетину українського державного кордону".

Водночас, наголошує прем'єр, положення щодо решти зазначених у двосторонній угоді документів громадян РФ для в'їзду на територію України (наприклад, дипломатичний і службовий паспорт) залишаються в силі.

Голова уряду нагадав, що президент Росії Володимир Путін "просив перейти на перетин державного кордону виключно за закордонними паспортами". "Що ж, ми його прохання почули. Тепер необхідно, щоб російські громадяни, як і просив Володимир Путін, користувалися виключно закордонними паспортами", - прокоментував А.Яценюк.

Такий крок, за його словами, надасть можливість суттєво посилити контроль на кордоні та забезпечити інтереси національної безпеки України.

Згідно з текстом міжурядової угоди від 2007 року, громадяни Росії можуть в'їжджати в Україну за такими документами: паспорт громадянина РФ, закордонний паспорт, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, для дітей до 14 років - свідоцтво про народження, паспорт моряка, льотне посвідчення члена екіпажу повітряного судна. Згідно з новою постановою Кабмін України прибирає з цього переліку документів внутрішній паспорт громадянина РФ і свідоцтво про народження для дітей до 14 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА