14:13 03.02.2015

Нацбанк опустив офіційний курс гривні до нового мінімуму 16,24 грн/$1

2 хв читати
Нацбанк опустив офіційний курс гривні до нового мінімуму 16,24 грн/$1

Національний банк України (НБУ) прискорив наближення офіційного курсу гривні до ринкового і у вівторок з 14:00 знизив офіційний курс до нового історичного мінімуму 16,241449 грн/$1.

Попередній історичний мінімум було зафіксовано 30 січня на рівні 16,157817 грн/$1, а перед цим - 29 січня на позначці 15,954336 грн/$ 1 і 27 січня на позначці 15,899591 грн/$ 1.

Крім того Нацбанк у вівторок також опустив до 16,2101 грн/$1 курс гривні на валютному аукціоні з продажу $3 млн, що було найнижчим курсом нацвалюти на цих аукціонах з моменту початку їх проведення наприкінці минулого року.

Напередодні керівництво Нацбанку на зустрічі з банкірами, за твердженням останніх, повідомило про рішення з 5 лютого відмовитися від використання індикативного курсу, забезпечивши єдиний ринковий курс гривні на міжбанківському валютному ринку.

Як повідомлялося, з осені минулого року, після введення адміністративних обмежень на валютному ринку, офіційний курс гривні розійшовся з її курсом на готівковому та міжбанківському валютному ринку. На початку цього року розрив між курсами збільшився з 1-1,5 грн/$1 до 4 грн/$1 і більше.

Наразі, за даними банків і валютообмінних пунктів, курс гривні на ринку становить від 18 грн/$1 за внутрішніх операцій між клієнтами одного банку до 20,5-21,5 грн/$1 на готівковому та міжбанківському валютному ринку і за обмінних операцій з використанням банківських карт. Відмінність цих реальних курсів від тих, які банки подають до системи Нацбанку, як правило, досягається за рахунок введення додаткових комісійних або інших хитрощів.

НБУ заявляв, що занепокоєний цією проблемою різних курсів у країні і має намір поступово її вирішити, однак зазначав, що повністю позбутися її можна буде лише у разі відмови від адміністративних обмежень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА