15:21 03.02.2015

Голова Венеціанської комісії виступає за призупинення процесу люстрації в Україні для доопрацювання відповідного закону

2 хв читати
Голова Венеціанської комісії виступає за призупинення процесу люстрації в Україні для доопрацювання відповідного закону

Голова Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо вважає, що люстрацію в Україні слід призупинити з тим, щоб доопрацювати закон про очищення влади.

"Голова Венеціанської комісії висловив думку, що процес люстрації варто було б призупинити та спершу доробити відповідний закон", - повідомила прес-служба президента України за результатами зустрічі голови Української держави Петра Порошенка з Дж.Букіккіо.

Голова комісії повідомив, що нинішній закон про люстрацію є поганим, і Венеціанська комісія дуже критична в оцінках щодо нього.

"Але ми дійшли спільної думки у дискусіях із вашими представниками, з міністром юстиції і домовились спільно працювати над його доопрацюванням та приведенням цього закону у відповідність до європейських стандартів", - сказав голова Венеціанської комісії.

Він також запевнив у готовності своєї інституції допомагати Україні в підготовці законопроектів. "Ми працюватимемо настільки швидко, наскільки це можливо", - сказав він.

Крім того, за його словами, вже наступного тижня в Україну прибуде делегація експертів Венеціанської комісії, яка проведе низку зустрічей, зокрема в Міністерстві юстиції.

У свою чергу президент України зазначив, що думка експертів Венеціанської комісії дуже важлива для України.

"Глава держави наголосив на важливості співпраці з Венеціанською комісією у напрацюванні змін до законодавства в контексті імплементації угоди про асоціацію України з Євросоюзом та необхідності приведення законодавства у відповідність до європейських стандартів", - повідомляє прес-служба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА