17:03 03.02.2015

У МЗС України роз'яснили правомірність позбавлення громадян РФ можливості в'їзду до країни за внутрішнім паспортом

3 хв читати
У МЗС України роз'яснили правомірність позбавлення громадян РФ можливості в'їзду до країни за внутрішнім паспортом

У Міністерстві закордонних справ України пояснили правомірність позбавлення громадян РФ можливості в'їжджати до країн и на підставі внутрішнього паспорта.

"Україна скористалася своїм правом згідно з пунктом 6 угоди між урядами про безвізовий режим громадян України та РФ від 1997 року. А саме - ця стаття говорить про те, що кожна з і сторін має право повністю або частково призупинити дію окремих положень угоди, якщо це буде необхідно для гарантування безпеки держави, збереження громадського порядку і охорони здоров'я", - сказав спікер МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок у Києві.

За словами речника МЗС, саме тому Україна скористалася ц им правом і з міркувань безпеки з 1 березня припиняє дію пунктів 1 і 5 угоди щодо переліку документів Російської Федерації, за яким громадяни РФ можуть в'їжджати до Україн и.

Він пояснив, що припиняється можливість в'їзду в Україну громадян РФ за внутрішніми паспортами і залишається лише за закордонним.

Як повідомлялося, громадяни Російської Федерації з 1 березня будуть позбавлені можливості в'їжджати на територію України, перебувати тут і пересуватися країн ою за внутрішніми паспортами.

"Кабінет М іністрів України постановляє: (...) зупинити з 1 березня 2015 року дію пунктів 1 і 5 переліку документів громадян Російської Федерації для в'їзду, виїзду, перебування і пересування територі єю України, визначеного додатком 1 до Угоди (про безвізові поїздки громадян України і РФ - ІФ), щодо можливості громадян Російської Федерації в'їжджати, прямувати транзитом, перебувати і пересуватися територі єю України на підставі паспорта громадянина Російської Федерації або свідоцтва про народження (для дітей до 14 років) із зазначенням належності до громадянства Російської Федерації", - йдеться в постанові Кабміну №23 від 30 січня.

Згідно з постановою, Міністерству закордонних справ України слід проінформувати уряд РФ про припинення дії зазначених положень.

Цей документ наб уває чинності з дня його опублікування і діє до ухвалення Кабінетом М іністрів України рішення про припинення існування умов, передбачених статтею 6 Угоди.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пояснив: "Ми вилучаємо внутрішній паспорт (громадянина РФ - ІФ) і свідоцтво про народження як підстав у для перетинання державного кордону".

Водночас, наголошує прем'єр, положення щодо решти зазначених у двосторонній угоді документів громадян РФ для в'їзду на територію України (наприклад, дипломатичний та службовий паспорт) залишаються в силі.

Згідно з текст ом міжурядової угоди від 2007 року, громадяни Росії можуть в'їжджати до Україн и за такими документами: паспорт громадянина РФ, закордонний паспорт, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, для дітей до 14 років - свідоцтво про народження, паспорт моряка, льотне посвідчення члена екіпажу повітряного судна. Згідно з Нов ою постанов ою Кабмін України прибирає з цього переліку документів внутрішній паспорт громадянина РФ і свідоцтво про народження для дітей до 14 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА